#AboutFood -6+1 Τρόφιμα και ποτά που βοηθούν στο φούσκωμα

Επιπλέον, αυτά που τρώτε και πίνετε μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά το φούσκωμα και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Ευτυχώς, πολλά συστατικά έχουν αποδειχθεί ότι προάγουν την κανονικότητα, αποτρέπουν την κατακράτηση υγρών και ενισχύουν την υγεία του εντέρου.

Εδώ είναι 7 τρόφιμα και ποτά που μπορούν να βοηθήσουν στο φούσκωμα.

  1. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι εξαιρετικά θρεπτικά, περιέχοντας μια καλή ποσότητα φυλλικού οξέος και βιταμινών C και K σε κάθε μερίδα.

Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, ένα βασικό μέταλλο που εμπλέκεται στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών και των επιπέδων νατρίου με στόχο την αποφυγή κατακράτησης νερού.

Επιπλέον, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες κινούνται αργά μέσω του πεπτικού σας συστήματος για να υποστηρίξουν την κανονικότητα και να βοηθήσουν στην αποφυγή δυσκοιλιότητας και φουσκώματος.

  1. Αγγούρι

Τα αγγούρια περιλαμβάνουν περίπου 95% νερό, καθιστώντας τα ιδανικά για την ανακούφιση του φουσκώματος.

Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να ικανοποιήσετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε υγρά.

Αυτό μπορεί να αποτρέψει την κατακράτηση νερού και να ανακουφίσει το φούσκωμα που προκαλείται από την αφυδάτωση.

  1. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι γεμάτο με προβιοτικά, έναν ευεργετικό τύπο βακτηρίων που παίζει βασικό ρόλο στην υγεία του εντέρου.

Σύμφωνα με κάποια έρευνα, τα προβιοτικά μπορεί να βελτιώσουν τη συχνότητα και τη συνέπεια των κοπράνων για την προώθηση της κανονικότητας.

Επιπλέον, τα προβιοτικά έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν το φούσκωμα και την κοιλιακή διάταση που προκαλείται από καταστάσεις όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS), μια κοινή διαταραχή που επηρεάζει το παχύ έντερο.

  1. Μούρα

Τα μούρα όπως φράουλες, βατόμουρα και μύρτιλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα.

Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Τα βατόμουρα, για παράδειγμα, περιέχουν σχεδόν 8 γραμμάρια ινών ανά φλιτζάνι (150 γραμμάρια).

Η αύξηση της πρόσληψης ινών μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου και να μαλακώσει τα κόπρανα για να αποτρέψει τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα.

  1. Σέλινο

Το σέλινο είναι ένα θρεπτικό λαχανικό που περιέχει περίπου 95% νερό.

Επιπλέον, η ρίζα του λαχανικού θεωρείται φυσικό διουρητικό. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνει την παραγωγή ούρων για την απομάκρυνση του υπερβολικού νερού και νατρίου από το σώμα σας, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του φούσκωμα.

  1. Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα βότανο που είναι γνωστό για την ικανότητά του να καταπραΰνει την πεπτική δυσφορία.

Για παράδειγμα, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το τζίντζερ μπορεί να επιταχύνει την εκκένωση του στομάχου για να αποτρέψει το φούσκωμα και το αίσθημα πληρότητας.

Περιέχει επίσης ένα ένζυμο που ονομάζεται zingibain, το οποίο βοηθά στην διάσπαση της πρωτεΐνης πιο αποτελεσματικά. Αυτό ενισχύει την πέψη.

  1. Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι δημοφιλείς για τη γεύση, τη φορητότητα και την ευκολία τους.

Είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτικές και μια εξαιρετική πηγή ινών, με 3 γραμμάρια ινών να βρίσκονται σε 1 μέση (118 γραμμάρια) μπανάνα.

Επιπλέον, είναι πλούσιες σε κάλιο, ένα θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει μια υγιή ισορροπία των υγρών. Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να αποτρέψει το φούσκωμα και την κατακράτηση νερού.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post