5 Αποδεδειγμένοι τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα ή άσκηση

Ωστόσο υπάρχουν δοκιμασμένες πρακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να λαμβάνετε λιγότερες θερμίδες με ευκολία.

Αυτοί είναι αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσετε το βάρος σας, καθώς και για να αποτρέψετε την μελλοντική αύξηση βάρους.

 

  1. Μασάτε αργά και καλά την τροφή

Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται κάποιο χρόνο για να επεξεργαστεί την τροφή που μασάτε.

Όσο περισσότερο χρόνο μασάτε την τροφή, τόσο περισσότερο χρόνο έχει εγκέφαλός σας ώστε να επεξεργαστεί τη τροφή.

Η ισορροπημένη μάσηση του φαγητού έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση πρόσληψης τροφής, την αυξημένη αίσθηση πληρότητα και μικρότερες μερίδες.

Η ταχύτητα με την οποία τελειώνετε τα γεύματά σας μπορεί να επηρεάσει το βάρος σας.

Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε σε 23 ανθρώπους αποδείχθηκε ότι όσοι έτρωγαν ταχύτερα το γεύμα είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν αυξημένο βάρος σε σχέση με αυτούς που τρώνε πιο αργά.

Κάτι που θα σας βοηθούσε να τρώτε πιο αργά είναι το να μετράτε πόσες φορές μασάτε την κάθε μπουκιά.

 

  1. Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα για λιγότερο υγιεινά γεύματα

Στις μέρες μας ένα απλό γεύμα είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με το πως ήταν πριν κάποιες δεκαετίες.

Αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς η χρήση του μικρότερου πιάτου μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε μικρότερες ποσότητες δίνοντας την εντύπωση ότι τρώτε ένα μεγάλο γεύμα.

Αντιθέτως, ένα μεγάλο πιάτο μπορεί να κάνει το γεύμα να φαίνεται μικρό και αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να συμπληρώσετε φαγητό.

 

  1. Περισσότερη πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη συμβάλει σημαντικά στο αίσθημα της πληρότητας και την μείωση της πείνας που θα σας βοηθήσει να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η πρωτεΐνη επηρεάζει αρκετές ορμόνες που παίζουν ρόλο στην αίσθηση της πείνας και της πληρότητας.

Μία μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι συμμετέχοντας αύξησαν την πρόσληψη πρωτεϊνών από 15% έως 30% του συνολικού αριθμού των θερμίδων αυτό τους βοήθησε να καταναλώνουν λιγότερες  θερμίδες ημερησίως και να χάσουν περίπου 5 κιλά σε διάστημα 12 εβδομάδων,  χωρίς να περιορίσουν τη διατροφή τους.

 

  1. Τοποθετείστε τα ανθυγιεινά τρόφιμα σε μη ορατά σημεία

Η τοποθέτηση των ανθυγιεινών τροφίμων, σε ορατά σημεία, μπορεί να αποτελέσει πειρασμό. Αυτό μάλιστα συνδέεται με την αύξηση του σωματικού βάρους.

Σε μια πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε ότι σε ένα σπίτι όπου τα τρόφιμα, υψηλής θερμιδικής περιεκτικότητας βρίσκονται σε ορατά σημεία, οι άνθρωποι που το κατοικούν είναι πιθανότερο να ζυγίζουν περισσότερο από τους αυτούς που έχουν σε ορατά σημεία ένα μπολ φρούτων.

Τοποθετείστε τα μη υγιεινά τρόφιμα σε ντουλάπια, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να τα εντοπίσουν τα μάτια σας όταν είστε πεινασμένοι.

Από την άλλη πλευρά, κρατήστε τα υγιεινά τρόφιμα ορατά στους πάγκους σας και τοποθετήστε τα μπροστά και στο κέντρο του ψυγείου σας.

  1. Τρώτε τροφές πλούσιες σε ίνες

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ίνες μπορεί να αυξήσει την κορεσμό, βοηθώντας σας να αισθάνεστε πιο γεμάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι ένας είδος ιξώδης ίνας, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την απώλεια βάρους. Αυξάνει την πληρότητα και μειώνει την πρόσληψη τροφής.

Οι ιξώδεις ίνες βρίσκονται μόνο στα φυτικά τρόφιμα. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν φασόλια, δημητριακά βρώμης, λαχανάκια Βρυξελλών, σπαράγγια, πορτοκάλια και σπόρους λίνου.

 

Πηγή: www.healthline.com

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post