5 μύθοι για την υγεία που καταρρίπτονται

Πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα

Δεν χρειάζεται να μετράτε ποτήρια. Τροφές πλούσιες σε νερό, όπως οι σούπες, τα φρούτα και λαχανικά και ποτά όπως χυμός, το τσάι και ο καφές, σας βοηθούν να γεμίσετε νερό. Ίσως χρειαστεί να πιείτε περισσότερο νερό εάν τα ούρα σας έχουν σκούρο κίτρινο χρώμα, δεν πηγαίνετε τακτικά, είστε πολύ δραστήριοι ή ζείτε σε ζεστό κλίμα.

Τα αυγά είναι κακά για την καρδιά σας

Λάτρεις της ομελέτας, αξίζει να χαίρεστε. Η κατανάλωση ενός αυγού ή δύο ημερησίως δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σε υγιείς ανθρώπους. Ναι, οι κρόκοι έχουν χοληστερόλη, αλλά για τους περισσότερους από εμάς, η ποσότητα που υπάρχει σε οποιοδήποτε φαγητό δεν είναι τόσο κακή για εσάς όσο το μείγμα λιπών από ό, τι τρώτε. Επιπλέον, τα αυγά έχουν θρεπτικά συστατικά, όπως τα ωμέγα-3, που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Τα αποσμητικά προκαλούν καρκίνο του μαστού

Μην ιδρώνετε! Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα αντιιδρωτικά και τα αποσμητικά μπορούν να απορροφηθούν μέσω της μασχάλης σας. Η ιδέα είναι ότι καταλήγουν στον ιστό του μαστού και καθιστούν πιο πιθανούς τους όγκους. Ωστόσο, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν κανένα προϊόν με τον καρκίνο του μαστού.

Το ότι κρυώνετε δεν σημαίνει κρυολόγημα

Δεν έχει σημασία τι σας είπε η γιαγιά σας, το να περνάτε πολύ χρόνο στον κρύο αέρα δεν σας κάνει να αρρωσταίνετε. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι υγιείς άνδρες που πέρασαν αρκετές ώρες σε θερμοκρασίες ακριβώς πάνω από την κατάψυξη είχαν αύξηση της υγιούς δραστηριότητας κατά του ιού στο ανοσοποιητικό τους σύστημα. Στην πραγματικότητα, είναι πιο πιθανό να αρρωστήσετε σε εσωτερικούς χώρους, όπου τα μικρόβια μεταδίδονται εύκολα.

Η ζάχαρη προκαλεί υπερένταση στα παιδιά

Η ζάχαρη δεν είναι καλή για τα παιδιά, αλλά η έρευνα δείχνει ότι τα γλυκά πράγματα δεν θα τους προκαλέσουν υπερένταση, δε θα βλάψουν τη σχολική τους εργασία ή να τα κάνουν να μην μπορούν να επικεντρωθούν. Αν και πολλοί γονείς πιστεύουν ότι υπάρχει ένας σύνδεσμος, ανάμεσα στη συμπεριφορά των παιδιών τους και στα ζαχαρούχα τρόφιμα, αυτό δεν ισχύει.  

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post