5 αντιγηραντικά τρόφιμα

Ωστόσο, αυτά τα αντιγηραντικά τρόφιμα, μπορούν να κάνουν περισσότερα από αυτό!

  1. Νεροκάρδαμο

Τα οφέλη που προσφέρει το νεροκάρδαμο στην υγεία σας, δε θα σας απογοητεύσουν! Αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά καταπραϋντικό πράσινο λαχανικό είναι μια μεγάλη πηγή για:

  • ασβέστιο
  • κάλιο
  • μαγγάνιο
  • Φώσφορος
  • βιταμίνες A, C, K, B-1 και B-2

 

Το νεροκάρδαμο λειτουργεί ως εσωτερικό αντισηπτικό δέρματος και αυξάνει την κυκλοφορία και την παροχή μετάλλων σε όλα τα κύτταρα του σώματος, με αποτέλεσμα την οξυγόνωση του δέρματος. Γεμάτα με βιταμίνες Α και Γ, τα αντιοξειδωτικά στο νεροκάρδαμου μπορούν να εξουδετερώσουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, βοηθώντας να διατηρήσουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες μακριά.

 

  1. Κόκκινη πιπεριά

Οι κόκκινες πιπεριές είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά που κυριαρχούν όταν πρόκειται για την αντιγήρανση. Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C - η οποία είναι καλή για την παραγωγή κολλαγόνου - οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται καροτενοειδή.

Τα καροτενοειδή είναι φυτικές χρωστικές ουσίες που ευθύνονται για τα έντονα κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα που βλέπετε σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Έχουν ποικίλες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τη ζημία από τον ήλιο, τη ρύπανση και τις τοξίνες του περιβάλλοντος.

 

  1. Βατόμουρα

Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, καθώς επίσης και ένα αντιοξειδωτικό ανθεκτικό στην ηλικία που ονομάζεται ανθοκυανίνη. Αυτό είναι που δίνει στα βατόμουρα το βαθύ, όμορφο μπλε χρώμα τους.

Αυτά τα ισχυρά αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που οφείλονται στον ήλιο, το άγχος και τη ρύπανση με το να μετριάζεται η φλεγμονώδης αντίδραση και με την πρόληψη της απώλειας κολλαγόνου

 

  1. Μπρόκολα

Το μπρόκολο είναι μια αντιφλεγμονώδης, αντιγηραντική μονάδα παραγωγής ενέργειας γεμάτη με:

  • βιταμίνες C και K
  • μια ποικιλία αντιοξειδωτικών
  • ίνες
  • φολικό οξύ
  • λουτεΐνη
  • ασβέστιο

Το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνη C για την παραγωγή κολλαγόνου που είναι η κύρια πρωτεΐνη στο δέρμα που δίνει δύναμη και ελαστικότητα.

 

  1. Σπανάκι

Το σπανάκι είναι εξαιρετικά ενυδατικό και γεμάτο με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην οξυγόνωση και αναπλήρωση ολόκληρου του σώματος. Είναι επίσης πλούσιο σε:

  • βιταμίνες A, C, E και K
  • μαγνήσιο
  • χυτοσίδηρο φυτικής προέλευσης
  • λουτεΐνη

Αυτό το υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C πολυμορφικό πράσινο λαχανικό ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και με αυτό τον τρόπο κρατάει το δέρμα σταθερό και απαλό. Δεν σταματάει όμως εκεί. Η βιταμίνη Α που παρέχει μπορεί να προάγει ισχυρά, λαμπερά μαλλιά, ενώ η βιταμίνη Κ έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στα κύτταρα.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post