5 τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε δίαιτα

Χρονομετρήστε τα γεύματά σας

Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για 20 λεπτά και ξεκινήστε να τρώτε το φαγητό σας αργά. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες συνήθειες για αδυνάτισμα και δε χρειάζεται κάποια σύνθετη δίαιτα. Απολαύστε κάθε μπουκιά και φάτε αργά μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι. Αυτά τα γεύματα προσφέρουν ικανοποίηση και ο χρόνος χρειάζεται για να νιώσει το σώμα πληρότητα. Όταν τρώτε βιαστικά, το στομάχι δεν έχει χρόνο να δώσει εντολή στο μυαλό σας ότι έχει γεμίσει. Αυτό οδηγεί σε υπερκατανάλωση.

Κοιμηθείτε περισσότερο, ζυγίστε λιγότερο

Ο ύπνος μιας επιπλέον ώρας κάθε νύχτα θα μπορούσε να βοηθήσει ένα άτομο να χάσει 6 κιλά σε ένα χρόνο, σύμφωνα με έναν ερευνητή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που έκανε δοκιμή σε ανθρώπους με ημερήσια πρόσληψη 2.500 θερμίδων. Τα αποτελέσματα θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά ο ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει και με άλλο τρόπο. Υπάρχουν αποδείξεις ότι η λήψη λιγότερων από 7 ωρών ύπνου αυξάνει την όρεξή σας.

Σερβίρετε περισσότερα, τρώτε περισσότερα λαχανικά

Σερβίρετε τρία λαχανικά με το δείπνο απόψε, αντί για ένα μόνο, και στο τέλος θα φάτε περισσότερα χωρίς να το προσπαθήσετε ιδιαιτέρως. Παρόμοια κόλπα βοηθούν τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο και κατά συνέπεια να χάσουν βάρος. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και νερό θα σας κάνουν να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες. Μαγειρέψτε τα λαχανικά χωρίς πρόσθετα λιπαρά. Επίσης, προτιμήστε dressing από λεμόνι και μυρωδικά αντί για σάλτσες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.  

 

Περισσότερες σούπες, λιγότερο βάρος

Μια σούπα σας προσφέρει λιγότερες θερμίδες. Ξεκινήστε το γεύμα σας με μια σούπα και έτσι θα καταναλώσετε λιγότερο φαγητό μετά. Προτιμήστε σούπες που δεν έχουν κρέμα.

 

Προτιμήστε προϊόντα ολικής αλέσεως

Τα ολόκληρα δημητριακά όπως το καστανό ρύζι, το κριθάρι, η βρώμη, το φαγόπυρο και το σιτάρι μπορούν επίσης να σας κάνουν να χάσετε βάρος. Βοηθούν να σας κρατούν πλήρεις με λιγότερες θερμίδες και μπορούν να βελτιώσουν και τη χοληστερόλη σας.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post