Γυμναστική: 5 tips για ένα καλύτερο ξεκίνημα!

Κάντε το πρώτο βήμα

Ίσως να μην είστε αρκετά γυμνασμένοι ή επαγγελματίες αθλητές. Μπορεί ακόμα να έχετε θέσει έναν μεγάλο στόχο για τον εαυτό σας, ακόμα κι αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ να αθληθείτε στο παρελθόν. Παραδείγματα στόχων φυσικής κατάστασης θα μπορούσαν να είναι μια μεγάλη βόλτα ή αρκετά χιλιόμετρα με το ποδήλατο μέσα σε μια μέρα.

Ξεκινήστε με μικρούς στόχους

Μπορεί να έχετε έναν μεγάλο στόχο που θέλετε να πετύχετε, όπως είναι η συμμετοχή σε έναν μαραθώνιο. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι να ορίσετε μια σειρά από μικρότερους στόχους που θα σας οδηγήσουν στον μεγάλο σας στόχο. Για παράδειγμα, πριν από αυτό, ορίστε τον στόχο σας σε 5 χλμ.  Και πριν από αυτό, προσπαθήστε να τρέξετε 1.5 χιλιόμετρο. Οι εφαρμογές άθλησης μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε την εξέλιξη σας.

Φάτε και πιείτε για ενέργεια

Η άσκηση καίει επιπλέον θερμίδες και αυξάνει το μεταβολισμό σας. Τρώτε λοιπόν κάθε τρείς ώρες - τρία γεύματα συν υγιεινά σνακ, πριν από την προπόνηση. Προτιμήστε σνακ με υδατάνθρακες (χυμός, φρούτα ή γιαούρτι) για γρήγορη ενέργεια. Μετά από μια μακρά και έντονη προπόνηση, συμπληρώστε με ένα μείγμα υδατανθράκων / πρωτεϊνών, όπως ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο ή ένα smoothie. Διαφορετικά, διατηρήστε τα γεύματα και τα σνακ σας ελαφριά: Δοκιμάστε ένα μήλο και φυστικοβούτυρο, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς ή ένα αυγό με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης.

Πίνετε αρκετό νερό

Εκτός αν η προπόνησή σας είναι έντονη, δεν χρειάζεστε ένα ειδικό ποτό με ηλεκτρολύτες. Το νερό είναι αρκετό. Πίνετε άφθονο: Εάν είστε αφυδατωμένοι, οι μύες σας μπορεί να κάνουν κράμπες. Επίσης αυξάνετε τον κίνδυνο εξάντλησης και θερμοπληξίας. Δύο ώρες πριν την άσκηση, πίνετε περίπου 2 έως 3 κούπες νερό. Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σας, πίνετε περίπου 1 κούπα κάθε 10-20 λεπτά. Συνεχίζετε να πίνετε και αφού τελειώσετε την άσκηση.

Κάνετε προπόνηση δύναμης

Ακόμα κι αν ο στόχος σας - ένας μαραθώνιος, για παράδειγμα - μπορεί να επικεντρωθεί σε καρδιαναπνευστικές ασκήσεις, θα πρέπει επίσης να εξασκηθείτε σε προπόνηση δύναμης ή αντίστασης. Οι ισχυροί μύες καίνε περισσότερες θερμίδες, βοηθούν στην πρόληψη τραυματισμών και χτίζουν ισχυρότερα οστά. Γυμνάστε τους μυς σας με όργανα βάρους, με φορητό εξοπλισμό όπως ελεύθερα βάρη, αλτήρες ή ζώνες αντίστασης ή κάνοντας ασκήσεις όπως push-ups. Ξεκουράστε κάθε μυϊκή ομάδα, όπως δικέφαλους και τρικέφαλους για τουλάχιστον 2 ημέρες μεταξύ των προπονήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης.

Πηγή: http://www.webmd.com  


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post