5 tips για νιώσετε καλύτερα μέσα σε μια κουραστική μέρα

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο για να αναπνεύσετε- πόσο μάλλον να προσέχετε την υγεία σας - όταν οι κουραστικές μέρες χτυπούν και η εστίασή σας είναι σαν ζογκλέρ που ισορροπεί ανάμεσα στη δουλειά σας, τις σχέσεις σας και ενδεχομένως τη φροντίδα μιας οικογένειας.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι δύσκολες μέρες μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική σας ευημερία – για αυτό είναι σημαντικό να αγκαλιάσετε απλές καθημερινές πρακτικές που ενισχύουν την ψυχική και σωματική σας υγεία.

Η βασική λέξη εδώ είναι «απλές». Αυτές δεν πρέπει να είναι τεράστιες κινήσεις - και μερικές είναι εξίσου εύκολες με την αποθήκευση ενός μπουκαλιού νερού στην τσάντα σας. Ακολουθούν πέντε συμβουλές για να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλά (και να ελέγχετε την υγεία σας!) ακόμα και τις πιο πολυσύχναστες μέρες σας.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με έναν γρήγορο διαλογισμό - ακόμα κι αν είναι στο ντους.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τόσοι ειδικοί υγείας τον προτείνουν: Είναι πραγματικά υπέροχος για τη διαχείριση του άγχους και μπορείτε να κάνετε έναν διαλογισμό σε μόλις πέντε λεπτά.

Δεν μπορείτε να διαθέσετε τα πέντε λεπτά; Ενώ στην πραγματικότητα το να κάθεστε και να εστιάζετε στον διαλογισμό είναι ο καλύτερος, είναι εντάξει να ξεκινήσετε να κάνετε κάποιες ασκήσεις βαθιάς αναπνοής στο ντους. Ο ήχος του νερού βοηθά πραγματικά. Αυτή είναι και μια καλή τεχνική, για όσους χρειάζονται μια ήρεμη στιγμή για τους εαυτούς τους ενώ μπορεί να μην ενδιαφέρονται απαραίτητα να διαλογιστούν.

Θυμηθείτε ότι μετράει οποιαδήποτε κίνηση.

Ακόμα και οι άνθρωποι που αφιερώνουν τη ζωή τους στο γυμναστήριο δεν μπορούν πάντα να βρουν χρόνο για να κάνουν μια πλήρη προπόνηση. Ωστόσο ακόμα και κάτι μικρό είναι καλύτερο από το τίποτα. Ακόμα και ένα λεπτό για να κάνετε push-ups και sit-ups κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας σας μετράει. Η απελευθέρωση ενδορφίνης που λαμβάνετε, ακόμη και από μίνι κινήσεις, είναι σημαντική.

Ένας τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε αυτήν την κίνηση στις πιο πολυσύχναστες μέρες σας; Μπορείτε να γράψετε τρία σετ τεσσάρων ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε σε βήματα 30 λεπτών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Θα μπορούσε να είναι ένας συνδυασμός τεντώματος, push-ups, sit-ups, lunges και σανίδων, ή της τακτικής σας άσκηση.

Στη συνέχεια, σκεφτείτε πότε θα μπορούσατε να ενσωματώσετε ρεαλιστικά τις προπονήσεις στο πρόγραμμά σας - ίσως να ξυπνήσετε 30 λεπτά νωρίτερα μια μέρα ή κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας (και σνακ).

Ο προγραμματισμός των γευμάτων σας εκ των προτέρων - και στην πραγματικότητα η προετοιμασία τους αυξάνει την πιθανότητα να τρώτε καλά όταν έρθει η ώρα.

Ο σχεδιασμός των σνακ σας είναι επίσης σημαντικός. Είναι σημαντικό να έχετε τρόφιμα όπως ξηρούς καρπούς και ποπ κορν στο γραφείο σας ή στο αυτοκίνητό σας εάν συνηθίζετε να οδηγείτε μεταξύ των γευμάτων. Σχεδιάστε το. Μην αφήσετε την πείνα να σας κυριεύσει.

Σταθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο

Το να κάθεστε όλη την ημέρα δεν βοηθά την υγεία σας, όπως όλοι γνωρίζουμε. Η κίνηση είναι ιατρική, για αυτό συνιστά να σηκώνεστε όποτε μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δοκιμάστε να σταθείτε κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού τηλεφωνήματος ή να σηκωθείτε και να τεντωθείτε κάθε ώρα μέσα στη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Να έχετε πάντα ένα γεμάτο, επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερό.

Η ενυδάτωση είναι ένα κρίσιμο μέρος για να παραμείνετε υγιείς και η χρήση ενός επαναχρησιμοποιήσιμου μπουκαλιού νερού είναι ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα ενυδατωθείτε πραγματικά.

Πηγή: https://www.womenshealthmag.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post