#AboutFood -5 Υγιεινά tips για μεσημεριανό γεύμα που βοηθούν την απώλεια βάρους

Καταλαβαίνουμε ότι το να έχετε ένα υγιεινό γεύμα έτοιμο δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά αν είστε απασχολημένος στη δουλειά ή βρίσκεστε εν κινήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γι 'αυτό είναι σημαντικό να έχετε στη διάθεσή σας μια λίστα με ιδέες για φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παραμείνετε προετοιμασμένοι και να αποφύγετε να παραλείψετε γεύματα ή να βασιστείτε σε γρήγορο φαγητό και άλλες λιγότερο υγιεινές επιλογές.

Ακολουθούν 5 υγιεινές ιδέες για μεσημεριανό γεύμα για απώλεια βάρους, συμπεριλαμβανομένων επιλογών για φυτικά, χαμηλά σε υδατάνθρακες και φιλικά προς τον διαβήτη τρόφιμα.

  1. Φακές σε σούπα

Οι σούπες είναι μια ιδανική μεσημεριανή φυτική επιλογή, καθώς μπορείτε να τις φτιάξετε νωρίτερα και να τις ζεστάνετε για ένα γρήγορο γεύμα.

Η φακές σε σούπα είναι ένα πλήρες γεύμα σε ένα μπολ. Είναι γεμάτη με συστατικά που είναι καλό να τρώτε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Οι φακές παρέχουν χορταστική πρωτεΐνη και υδατάνθρακες ενώ τα λαχανικά συνεισφέρουν στις επιπλέον φυτικές ίνες. Επιπλέον, οι φακές είναι μια καλή πηγή σιδήρου, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία του αίματος που ορισμένοι χορτοφάγοι μπορεί να στερούνται από τη διατροφή τους,

  1. Wraps λαχανικών

Ένα υγιεινό wrap είναι μια εξαιρετική επιλογή για μεσημεριανό γεύμα, ειδικά αν χρειάζεστε κάτι που μπορείτε να φτιάξετε νωρίς για να φάτε στο γραφείο σας ή ανάμεσα στις συναντήσεις σας.

Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε φυτικά wraps. Για να διασφαλίσετε ότι είναι χορταστικά, νόστιμα και σας βοηθούν να χάσετε βάρος, επιλέξτε wraps ολικής αλέσεως (ή χρησιμοποιήστε μαρούλι) και προσθέστε μια πηγή πρωτεΐνης, υγιεινά σάλτσα ή αλοιφή και πολλά λαχανικά.

  1. Μπολ με κουνουπίδι με ρύζι

Η αντικατάσταση του κανονικού ρυζιού με ρύζι κουνουπιδιού είναι ένας τρόπος για να μειώσετε την πρόσληψη υδατανθράκων το μεσημέρι, ειδικά αν τρώτε μπολ burrito ή άλλα πιάτα που συνήθως περιέχουν ρύζι.

Η χρήση κουνουπιδιού όχι μόνο μειώνει την περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες του γεύματος αλλά παρέχει επίσης πολύ μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.

  1. Πιπεριές γεμιστές με αυγό και τόνο

Ο τόνος και τα αυγά είναι δύο προσιτές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που θα σας κρατήσουν χορτάτους πολύ μετά το μεσημεριανό γεύμα.

Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση αυγών αντί για γεύμα με υψηλότερους υδατάνθρακες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πείνας και στον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε αργότερα μέσα στην ημέρα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Ενώ οι σαλάτες αυγών και τόνου σερβίρονται συνήθως σε ψωμί, μπορείτε να τις γεμίσετε σε πιπεριές για ένα γεύμα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

  1. Τοστ αβοκάντο με τυρί cottage και ντομάτες

Ένα μεσημεριανό γεύμα φιλικό προς τον διαβήτη μοιάζει με ένα ισορροπημένο πιάτο, που περιέχει φυτικές ίνες από μη αμυλούχα λαχανικά και σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και υγιεινό λίπος.

Η σύζευξη υδατανθράκων με αυτά τα μακροθρεπτικά συστατικά είναι το κλειδί για να αποτρέψετε το σάκχαρο στο αίμα σας από το να αυξάνεται ενώ παράλληλα φροντίζετε για τη διατήρηση των καλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post