5 tips για πιο καθαρή διατροφή που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Η υιοθέτηση ενός μιας διατροφής με καθαρό φαγητό μπορεί να είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος και να ενισχύσετε τη γενική υγεία σας.

Επιπλέον, το να τρώτε καθαρά σημαίνει να βασίζεστε λιγότερο σε επεξεργασμένα αντικείμενα που αγοράστηκαν από το μαγαζιά και να προετοιμάζετε περισσότερα γεύματα στο σπίτι, κάτι που θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει και χρήματα.

Ακολουθούν 5 συμβουλές για πιο καθαρή διατροφή που μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε πιο υγιείς και ενεργοί.

 

  1. Κόψτε την προστιθέμενη ζάχαρη

Η κατανάλωση υπερβολικής προστιθέμενης ζάχαρης έχει συνδεθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων υγείας που κυμαίνονται από την παχυσαρκία έως τις καρδιακές παθήσεις.

Κατά τη μετάβαση σε έναν πιο καθαρό τρόπο διατροφής, τα τρόφιμα και τα ποτά με προσθήκη ζάχαρης θα πρέπει αυτόματα να καταργηθούν.

Για παράδειγμα, αντικαταστήστε το νυχτερινό μπολ παγωτού με μια πιο υγιεινή απόλαυση όπως το ελληνικό γιαούρτι με μούρα, καρύδια χωρίς ζάχαρη και κανέλα.

 

  1. Φέρτε στην επιφάνεια τον σεφ που κρύβετε μέσα σας

Πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από το γρήγορο φαγητό και άλλα γρήγορα, ανθυγιεινά τρόφιμα, ειδικά κατά τη διάρκεια πολυάσχολων ημερών.

Ωστόσο, η συνήθεια να αγοράζετε γεύματα και σνακ στο δρόμο μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινές επιλογές και συμπεριφορές.

Αν και δεν είναι πρακτικό για όλους το να μαγειρεύουν όλα τα γεύματα στο σπίτι, η προετοιμασία φρέσκου, υγιεινού φαγητού για τον εαυτό σας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όποτε αυτό είναι δυνατόν.

Το να γνωρίζετε τι είναι το φαγητό σας είναι σημαντικό και το μαγείρεμα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε τι μπαίνει στο σώμα σας.

 

  1. Σταματήστε να τρόφιμα που δηλώνουν “light”

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόφιμα «διαίτης» όπως σάλτσες με χαμηλά λιπαρά, αναψυκτικά diet, μπάρες δημητριακών και ποτά με στόχο την απώλεια βάρους.

Αυτά τα τρόφιμα μπορούν να περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά, συντηρητικά και πρόσθετη ζάχαρη.

Για παράδειγμα, τα γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά μπορούν να περιέχουν έως και 23 γραμμάρια (6 κουταλάκια του γλυκού) ζάχαρη σε μερίδα μισού φλιτζανιού.

Όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα καθαρής διατροφής, επιλέξτε ολόκληρα τρόφιμα όπως γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, πλήρη λιπαρά και φυσικό φυστικοβούτυρο χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

 

  1. Προτιμήστε τα πράσινα λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και η ρόκα είναι εύκολα και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να προστεθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε γεύμα.

Η προσθήκη ανάμεικτης πράσινης σαλάτας στο γεύμα σας, η ενσωμάτωση του σοταρισμένου σπανακιού σε μια ομελέτα ή το φρέσκο λάχανο στο αγαπημένο σας smoothie είναι εύκολοι τρόποι για να τρώτε πιο υγιεινά προϊόντα.

Τα χόρτα - ειδικά τα σκούρα, φυλλώδη χόρτα όπως το λάχανο - είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που βοηθούν το σώμα σας να αναπτυχθεί.

Δοκιμάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους πράσινων για να βρείτε τα αγαπημένα σας.

 

  1. Φάτε υγιεινά ακόμα κι έξω από το σπίτι

Το φαγητό καθαρό μπορεί να είναι πραγματικότητα ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε.

Επιλέξτε γεύματα που εστιάζουν σε φρέσκα προϊόντα, σύνθετους υδατάνθρακες, υγιεινά λίπη και άπαχες πρωτεΐνες.

Αν και είναι απολύτως υγιές να απολαύσετε κάτι που λαχταράτε μερικές φορές, βάλτε ένα όριο στα βαριά πιάτα όπως είναι τα κρεμώδη ζυμαρικά και τα τηγανητά τρόφιμα.

Επιπλέον, αντικαταστήστε το ψωμί με μια υγιεινή σαλάτα πριν από το γεύμα σας για να αυξήσετε την πρόσληψη λαχανικών ενώ γεμίζετε με φυτικές ίνες.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post