5 tips για να βελτιώσετε τη διατροφή σας και να αισθανθείτε υπέροχα

Η υιοθέτηση μιας clean διατροφής μπορεί να είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος και να ενισχύσετε τη γενική υγεία σας.

Επιπλέον, αυτό σημαίνει περισσότερη μαγειρική, άρα και εξοικονόμηση χρημάτων.

  1. Κόψτε την προστιθέμενη ζάχαρη

Η κατανάλωση υπερβολικής προστιθέμενης ζάχαρης έχει συνδεθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων υγείας που κυμαίνονται από την παχυσαρκία μέχρι την καρδιακή νόσο.

Κατά τη μετάβαση σε ένα πιο clean τρόπο διατροφής, τα τρόφιμα και τα ποτά με προσθήκη ζάχαρης θα πρέπει αυτομάτως να καταργηθούν.

Κατά τον καθαρισμό της διατροφής σας, η χρήση υγιεινών υποκατάστατων των αγαπημένων σας γλυκών απολαύσεων μπορεί να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας και να σας κρατήσει σε καλό δρόμο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το βραδινό μπολ με παγωτό με το ελληνικό γιαούρτι με την προσθήκη μούρων, καρυδιών και κανέλας.

  1. Ενεργοποιήστε τον εσωτερικό σας σεφ

Πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από το γρήγορο φαγητό και άλλα γρήγορα, ανθυγιεινά τρόφιμα ειδικά κατά τις πολυάσχολες μέρες.

Ωστόσο, η συνήθεια να αγοράζετε γεύματα και σνακ πάνω στο τρέξιμο μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινές επιλογές και συμπεριφορές.

Αν και δεν είναι πρακτικό για όλους να μαγειρεύουν όλα τα γεύματα στο σπίτι, η προετοιμασία φρέσκου, υγιεινού φαγητού για τον εαυτό σας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όποτε είναι δυνατόν.

Όταν επιλέγετε την καθαρή διατροφή, είναι σημαντικό να ξέρετε τι τρώτε και το μαγείρεμα για τον εαυτό σας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε τι συμβαίνει και τι μένει έξω από το σώμα σας.

  1. Υποστηρίξτε τους τοπικούς παραγωγούς

Η καθαρή διατροφή περιστρέφεται γύρω από το να γνωρίζεις το φαγητό σου και από πού προέρχεται.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τηρήσετε αυτήν την αρχή παρά να δημιουργήσετε μια σχέση με τους τοπικούς αγρότες που καλλιεργούν το φαγητό σας.

Η αγορά τροφίμων απευθείας από μικρές γεωργικές καλλιέργειες σημαίνει ότι μπορείτε να ενημερωθείτε για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια προϊόντων.

Η στήριξη των τοπικών γεωργικών καλλιεργιών σημαίνει την οικοδόμηση μιας σύνδεσης με τα τρόφιμά σας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την τοπική οικονομία.

Επιπλέον, αγοράζοντας φαγητό απευθείας από τις τοπικές γεωργικές καλλιέργειες σημαίνει ότι εγγυημένα απολαμβάνετε τα πιο φρέσκα διαθέσιμα εποχιακά τρόφιμα.

  1. Σταματήστε να τρώτε φαγητά "διαίτης"

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν φαγητά "διαίτης", όπως σάλτσες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, σόδα διατροφής και διάφορα ποτά για απώλεια βάρους.

Αυτά τα τρόφιμα ενδέχεται να είναι γεμάτα με τεχνητά γλυκαντικά, συντηρητικά και πρόσθετα ζάχαρα.

Για παράδειγμα, τα γιαούρτια χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος μπορούν να περιέχουν έως και 23 γραμμάρια (6 κουταλάκια του γλυκού) ζάχαρης σε μισή κούπα.

 

  1. Προτιμήστε πράσινα φαγητά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το καλαμπόκι και η ρόκα είναι εύκολα και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να προστεθούν σχεδόν σε οποιοδήποτε γεύμα.

Προσθέτοντας μια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα στο γεύμα σας ή ενσωματώνοντας το σπανάκι σε μια ομελέτα βρίσκετε πιο εύκολους τρόπους για να φάτε πιο υγιεινά προϊόντα.

Τα πράσινα φυλλώδη είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που βοηθούν το σώμα σας να βρίσκεται σε ευεξία.

Δοκιμάστε να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους πράσινων για να βρείτε τα αγαπημένα σας.

Συνταγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post