5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας σήμερα

Να τρώτε αργά

Αυτό δίνει στον εγκέφαλό σας την ευκαιρία να πάρει το σήμα ότι αισθάνεστε γεμάτοι, οπότε είναι λιγότερο πιθανό να φάτε υπερβολικά. Και αν ακολουθήσετε αργούς ρυθμούς, είναι πιο πιθανό να σκεφτείτε τι τρώτε και να κάνετε λογικές και υγιεινές επιλογές.

Αφήστε το χυμό, φάτε τα φρούτα

Αν σας αρέσει ο χυμός πορτοκαλιού, τότε προτιμήστε ένα πορτοκάλι. Ακόμα και ο 100% καθαρός χυμός χάνει διατροφικά όταν επεξεργάζεται και μπορεί να προσφέρει πολλή κρυφή ζάχαρη στη διατροφή σας. Από την άλλη πλευρά, τα πραγματικά φρούτα είναι καλές πηγές βιταμίνης C, καλίου, φυτικών ινών και φολικού οξέος. Και έχουν χαμηλά λιπαρά, νάτριο και θερμίδες.

Ηρεμήστε

Είναι μια στιγμή που μπορείτε να συνδεθείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας, κάτι που είναι καλό για την ψυχική και σωματική σας υγεία. Τα άτομα που κάνουν περισσότερες διακοπές ζουν περισσότερο και είναι λιγότερο πιθανό να έχουν καρδιακές παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας.

Παρακολουθήστε τα λιπαρά

Δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο ακούγεται. Σίγουρα είναι σημαντικό όμως να παρακολουθείτε τα τρανς λιπαρά, τα οποία προστίθενται σε ορισμένα τρόφιμα και έουν συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις. Ωστόσο, για παράδειγμα, το λίπος - από γαλακτοκομικά, ολόκληρα αυγά, ψάρια, αβοκάντο ή ξηρούς καρπούς - είναι καλό για εσάς ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Και τα γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος καλύτερα από τα αυτά με χαμηλά λιπαρά. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή το λίπος ικανοποιεί την πείνα σας καλύτερα από άλλες θερμίδες.

Μειώστε τη ζάχαρη

Οι περισσότεροι καταναλώνουν περισσότερη από όσο χρειάζεται. Δεν είναι μόνο οι προστιθέμενες θερμίδες και η έλλειψη θρεπτικής αξίας: Μπορεί επίσης να κάνει το σάκχαρο στο αίμα σας να αυξηθεί και αυτό να σας αφήνει κουρασμένους, πεινασμένους και ευερέθιστους.  

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post