5 γευστικά υποκατάστατα του γάλακτος καρύδας

Είναι διαδεδομένο στην Ασιατική κουζίνα και γίνεται όλο και πιο διάσημο στις υπόλοιπες. Για αυτόν τον λόγο το συναντάμε πολύ και σε πολλές συνταγές.

Τι συμβαίνει όμως αν δεν έχετε πρόχειρο γάλα καρύδας ή δε σας αρέσει;

Ακολουθούν 5 υποκατάστατα με υπέροχη γεύση!

  1. Γάλα σόγιας

Το γάλα σόγιας είναι μια σημαντική εναλλακτική λύση για το γάλα καρύδας.

Είναι επίσης φυτικής προέλευσης και έχει ελαφρώς χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από το γάλα καρύδας. Στις περισσότερες συνταγές μπορείτε να το ανταλλάξετε με αναλογία 1: 1.

Αν ψάχνετε να προσθέσετε περισσότερες πρωτεΐνες στη διατροφή σας, το γάλα σόγιας είναι μια καλή επιλογή. Μόλις 1 φλιτζάνι (240 ml) παρέχει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης - σε σύγκριση με τα 0,5 γραμμάρια που βρίσκονται στην ίδια ποσότητα γάλακτος καρύδας.

Φροντίστε να αγοράσετε το μη ζαχαρούχο γάλα σόγιας, καθώς οι γλυκές εκδόσεις θα αλλάξουν τη γεύση του πιάτου σας.

Αν θέλετε ακόμα τη γεύση της καρύδας, μπορείτε να προσθέσετε αρωματική ουσία καρύδας σε γάλα σόγιας ή οποιοδήποτε άλλο υποκατάστατο γάλακτος καρύδας.

  1. Γάλα αμυγδάλου

Το γάλα αμυγδάλου χωρίς πρόσθετα σάκχαρα είναι άλλο ένα πιθανό υποκατάστατο.  

Είναι φυσικά χαμηλό σε θερμίδες και έχει μια ουδέτερη γεύση, καθιστώντας την καλή επιλογή σε smoothies, δημητριακά ή και ψήσιμο.

Μπορείτε να ανταλλάξετε το γάλα καρύδας με το γάλα αμυγδάλου σε ίσες ποσότητες.

Ωστόσο, έχει πολύ χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά συγκριτικά με το γάλα καρύδας, οπότε δεν θα προσφέρει την ίδια κρεμώδη υφή. Για να «παχύνετε» την υφή του, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) χυμού λεμονιού σε κάθε 1 φλιτζάνι (240 ml) γάλακτος.

Η προσθήκη αλεύρου καρύδας μπορεί επίσης να αυξήσει την υφή και να προσφέρει μια γεύση καρύδας.

  1. Γάλα από κάσιους

Το γάλα από κάσιους είναι ένα κρεμώδες γάλα από ξηρούς καρπούς που λειτουργεί καλά σε σάλτσες και σούπες.

Έχει μια ομαλότερη, πιο κρεμώδη υφή από άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα και μιμείται τη «συνοχή» του αγελαδινού γάλακτος. Είναι φυσικά χαμηλό σε θερμίδες και πρωτεΐνες, αλλά συσκευάζει περισσότερο λίπος από τα περισσότερα φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα κασέ, η οποία έχει ακόμη υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι κρεμώδης όπως το γάλα καρύδας.

Μπορείτε να ανταλλάξετε με το γάλα από κάσιους με αναλογία 1: 1 στις περισσότερες συνταγές.

  1. Γάλα βρώμης

Το γάλα βρώμης είναι μια εξαιρετική επιλογή για ροφήματα λάτε ή καφέδες.

Το λίπος που περιέχει το γάλα καρύδας κάνει έναν εξαιρετικό αφρό για τον καφέ. Ενώ το γάλα βρώμης περιέχει μέτρια ποσότητα λίπους, είναι φυσικά υψηλό σε β-γλυκάνη, έχει μια ίνα που το βοηθά να κάνει ωραίο αφραίο.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα γαλακτοκομικά φυτά, το γάλα βρώμης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές που απαιτούν υψηλή θερμότητα. Αλλάξτε το με αναλογία 1: 1.

Είναι γλυκό με φυσικό τρόπο και υψηλότερο σε υδατάνθρακες από το γάλα καρύδας.

  1. Ελληνικό γιαούρτι

Αν και το ελληνικό γιαούρτι δεν είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας, είναι ένα δημιουργικό υποκατάστατο του γάλακτος καρύδας, λόγω της πυκνής του σύστασης.

Για να αντικαταστήσετε 1 φλιτζάνι (240 ml) γάλακτος καρύδας, αναμίξτε 1 φλιτζάνι (240 ml) ελληνικού γιαουρτιού με 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) νερό. Εάν θέλετε να είναι πιο αραιό, προσθέστε αργά περισσότερο νερό μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή σας σύσταση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ελληνικό γιαούρτι με καρύδα.

Πηγήhttps://www.healthline.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post