5 έξυπνοι τρόποι για να σταματήσετε να τρώτε αργά τη νύχτα

Το φαγητό κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να σας κάνει να τρώτε περισσότερες θερμίδες από ό, τι χρειάζεστε και να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Εδώ είναι 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να τρώτε αργά το βράδυ.

  1. Προσδιορίστε τι σας προκαλεί πείνα

Εκτός από τον προσδιορισμό της γενικής αιτίας της υπερκατανάλωσης, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να αναζητήσετε συγκεκριμένα γεγονότα που συνήθως σας βγάζουν εκτός διατροφής.

Οι άνθρωποι οδηγούνται στο φαγητό για πολλούς λόγους. Εάν δεν είστε πεινασμένοι, αλλά τρώτε το βράδυ, σκεφτείτε τι σας οδήγησε σε αυτό.

Συχνά θα βρείτε ότι χρησιμοποιείτε τα τρόφιμα για να ικανοποιήσετε μια ανάγκη που δεν είναι η πείνα.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εντοπίσετε την αιτία της νυχτερινής σας διατροφής και τα πράγματα που την προκαλούν είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο "τροφίμων και διάθεσης".

Παρακολουθώντας τις διατροφικές σας συνήθειες και τις συνήθειες άσκησης μαζί με τα συναισθήματά σας, θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε το μοτίβο, επιτρέποντάς σας να δουλέψετε για να αλλάξετε αυτή τη συμπεριφορά.

  1. Χρησιμοποιήστε μια ρουτίνα

Αν υπερκαταναλώνετε κατά τη διάρκεια της νύχτας επειδή δεν τρώτε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας με μια ρουτίνα.

Οι συγκεκριμένοι χρόνοι κατανάλωσης και ύπνου θα σας βοηθήσουν να κατανείμετε την πρόσληψη τροφής κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μην είστε πεινασμένοι τη νύχτα.

Η επίτευξη καλού ύπνου είναι πολύ σημαντική όταν πρόκειται για τη διαχείριση της πρόσληψης τροφής και του βάρους σας.

Η έλλειψη ύπνου και η βραχεία διάρκεια του ύπνου έχουν συνδεθεί με την πρόσληψη των περισσότερων θερμίδων και τη διατροφή χαμηλής ποιότητας. Σε μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κακός ύπνος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και σχετικών ασθενειών.

Έχοντας θέσει τις ώρες του φαγητού και του ύπνου μπορεί να σας βοηθήσει να διαχωρίσετε τις δύο δραστηριότητες, ειδικά αν είστε επιρρεπείς στο να ξυπνάτε τη νύχτα για φαγητό.

  1. Σχεδιάστε τα γεύματά σας

Ως μέρος της ρουτίνας σας, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τη χρήση ενός πλάνου γεύματος.

Ο σχεδιασμός των γευμάτων σας και η κατανάλωση υγιεινών σνακ μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να κάνετε κακή επιλογή τροφών.

Ένα πλάνο γεύματος μπορεί επίσης να μειώσει οποιοδήποτε άγχος για το πόσο τρώτε και να σας βοηθήσει να κατανείμετε το φαγητό σας όλη την ημέρα.

 

  1. Αποσπάστε τον εαυτό σας

Αν σκέφτεστε το φαγητό επειδή βαριέστε, τότε βρείτε κάτι άλλο που σας αρέσει να κάνετε το βράδυ.

Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το μυαλό σας κατειλημμένο.

Η εξεύρεση ενός νέου χόμπι ή σχεδιασμού βραδινών δραστηριοτήτων μπορεί να βοηθήσει στο να μην φάτε ανόητα σνακ αργά τη νύχτα.

  1. Περιλάβετε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα

Διαφορετικά τρόφιμα μπορεί να έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στην όρεξή σας.

Εάν τρώτε επειδή πεινάτε, τότε το να βάλετε την πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την πείνα σας.

Θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο γεμάτοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να σας εμποδίσει να ασχολείστε με το φαγητό και τα σνακ τη νύχτα.

Μία μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση συχνών γευμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μείωσε τις λιγούρες κατά 60% και έκοψε την τάση για φαγητό τη νύχτα κατά το ήμισυ.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post