5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να μη χάνετε βάρος

Δεν έχετε σωστό πρόγραμμα ύπνου

Εάν κοιμάστε περισσότερο από 9 ώρες τη νύχτα, μπορεί να σας ζηλεύουν οι άλλοι, αλλά ο πολύς ή ο λίγος ύπνος - λιγότερο από 5 ώρες τη νύχτα - μπορεί να συνδεθεί με την αύξηση βάρους. Και οι δύο παράγοντες μπορούν να απορρίψουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας παράγει τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη και την πείνα σας. Και αν δεν αισθάνεστε ξεκούραση, μπορείτε επίσης να παραλείψετε τις προπονήσεις σας.

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Από 2 έως και 6 φλιτζάνια καθαρού, απλού νερού κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε επιπλέον κιλά. Το νερό δεν έχει καθόλου θερμίδες, οπότε ικανοποιεί τη δίψα σας χωρίς να σας προσθέτει βάρος. Και όταν πίνετε αρκετό νερό, ενδέχεται να έχετε λιγότερες πιθανότητες να πιείτε αναψυκτικά, χυμούς ή ποτά καφέ που είναι γεμάτα ζάχαρη. Οι υψηλές θερμίδες σε γλυκά ποτά μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη αύξηση βάρους.

Αφήνετε διαστήματα ανάμεσα στο φαγητό

Όταν αφήνετε πολλά κενά στα γεύματά σας, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται και δεν είναι σε θέση να κάψει όλες τις θερμίδες που τρώτε στο επόμενο γεύμα σας. Αυτές οι επιπλέον θερμίδες μπορεί να προστεθούν ως επιπλέον βάρος. Και μπορεί να τρώτε υπερβολικά επειδή είστε πολύ πεινασμένοι. Δοκιμάστε να τρώτε μικρότερες μερίδες και να τρώτε πιο συχνά.

Τρώτε πολύ συχνά εξω

Εντάξει, δε σας αρέσει το μαγείρεμα. Αλλά αν τρώτε το μεγαλύτερο μέρος των γευμάτων σας είναι σε εστιατόρια, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο. Ακόμα και τα λεγόμενα ελαφριά πιάτα μπορεί να έχουν περισσότερες θερμίδες από ό, τι αντιλαμβάνεστε.

Κάνετε καθιστική ζωή

Η δουλειά σας στο γραφείο ή η παρακολούθηση τηλεόρασης μπορεί να σας δυσκολέψει να μειώσετε αυτά τα ενοχλητικά κιλά. Όταν κάθεστε τις περισσότερες ώρες, το σώμα σας μπορεί να χάσει την ικανότητά του να γνωρίζει πότε έχετε φάει πάρα πολύ. Ακόμα και σύντομα διαλείμματα άσκησης κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς. Ξεκινήστε βάζοντας τρεις βόλτες των 10 λεπτών μέσα στην ημέρα σας.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post