5 λόγοι που μπορεί να μη χάνετε βάρος σε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε δίαιτα, οι άνθρωποι σταματούν μερικές φορές να χάνουν πριν φτάσουν στο επιθυμητό βάρος τους.

Αυτό το άρθρο εξετάζει 5 συνήθεις λόγους για τους οποίους μπορεί να μην χάνετε βάρος - ή να μην αισθάνεστε ότι δεν χάνετε βάρος - σε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων.

 

  1. Δεν τρώτε θρεπτικά τρόφιμα

Μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι κάτι παραπάνω από απλή κατανάλωση λιγότερων υδατανθράκων. Για υγιεινή απώλεια βάρους, οι άνθρωποι πρέπει να αντικαταστήσουν αυτούς τους υδατάνθρακες με ολόκληρα, θρεπτικά τρόφιμα.

Αποφύγετε όλα τα προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Τα ολόκληρα τρόφιμα έχουν πολύ καλύτερα οφέλη για την υγεία.

Η αντικατάσταση μερικών υδατανθράκων με άπαχο κρέας, ψάρι, αυγά, λαχανικά και υγιεινά λιπαρά μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Η κατανάλωση περιστασιακών λιχουδιών είναι μια χαρά, αλλά η κατανάλωση λιχουδιών κάθε μέρα - ακόμα και αν περιέχουν υγιεινά συστατικά, όπως τα κάποια μπισκότα - μπορεί να επιβραδύνει ή να αποτρέψει την απώλεια βάρους.

Τα υγιεινά λίπη αποτελούν σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Τα αβοκάντο και τα καρύδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Η προσπάθεια μείωσης υδατανθράκων και λίπους ταυτόχρονα μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε υπερβολικά πεινασμένοι.

Επιπλέον, μια διατροφή που περιέχει μόνο πρωτεϊνη μπορεί να είναι κακή για την υγεία σας.

Μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και μέτρια πρωτεΐνη μπορεί να φέρει το σώμα σας σε κατάσταση στην οποία να καίει λίπος για ενέργεια.

 

  1. Τρώτε πάρα πολλούς ξηρούς καρπούς

Οι ξηροί καρποί είναι ολόκληρα τρόφιμα, αλλά έχουν επίσης πολύ λίπος. Για παράδειγμα, τα αμύγδαλα έχουν περίπου 50% λίπος.

Επιπλέον έχουν υψηλή ενεργειακή πυκνότητα. Μπορείτε να φάτε μεγάλες ποσότητες χωρίς να αισθάνεστε γεμάτοι.

Είναι πολύ εύκολο να τρώτε ξηρούς καρπούς. Μπορεί να φάτε μια σακούλα με ξηρούς καρπούς χωρίς να αισθάνεστε χορτάτοι και στο τέλος να έχετε καταναλώσει περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με ένα πλήρες γεύμα.

Το καθημερινό σνακ με ξηρούς καρπούς ή βούτυρο από ξηρούς καρπούς μπορεί να αυξήσει τον συνολικό αριθμό θερμίδων περισσότερο από το αναμενόμενο, αποτρέποντας την απώλεια βάρους.

 

  1. Τρώτε πάρα πολύ γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά είναι μια τροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε μερικούς ανθρώπους.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα συχνά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες, όπως οι υδατάνθρακες, μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα ινσουλίνης, γεγονός που ενθαρρύνει το σώμα σας να αποθηκεύει ενέργεια.

Η σύνθεση αμινοξέων της γαλακτοκομικής πρωτεΐνης τα καθιστά πολύ καλό στην αύξηση της ινσουλίνης. Στην πραγματικότητα, οι γαλακτοκομικές πρωτεΐνες μπορούν να αυξήσουν την ινσουλίνη όσο και το άσπρο ψωμί.

Ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι το σώμα σας ανέχεται καλά τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η συχνή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον μεταβολισμό σας. Αυτό μπορεί να σας εμποδίσει να έχετε τα πλήρη οφέλη από μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων.

 

  1. Τρώτε πάρα πολλά ανθυγιεινά τρόφιμα

Για αρκετά άτομα που ακολουθούν μια αυστηρή δίαιτα το να έχουν cheat meals κάθε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι καλό.

Για άλλους, αυτά τα γεύματα μπορούν να συσσωρευτούν και να αποτρέψουν την απώλεια βάρους. Η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών πολύ συχνά μπορεί να επιβραδύνει την απώλεια βάρους.

Αν θέλετε διαρκώς ανθυγιεινά τρόφιμα, μιλήστε σε έναν ειδικό που μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τη σχέση σας με τα τρόφιμα.

 

  1. Τρώτε πάρα πολλές θερμίδες

Ο αριθμός των θερμίδων που τρώτε μπορεί να επηρεάσει την αύξηση και απώλεια βάρους σας.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων οδηγούν σε απώλεια βάρους είναι ότι μειώνουν την όρεξη και σας κάνουν να τρώτε λιγότερες συνολικές θερμίδες χωρίς να προσπαθείτε.

Εάν δεν χάνετε βάρος παρά το ότι ακολουθείτε τη δίαιτα, δοκιμάστε να μειώσετε τον αριθμό των θερμίδων που τρώτε σε μια μέρα.

Οι υπολογιστές διατροφής μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ποιες τροφές έχουν περισσότερες θερμίδες από άλλες.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post