Τι μπορεί να κάνει η απώλεια 5% του βάρους σας στην υγεία σας!

Δεν χρειάζεται να φτάσετε στο βάρος που είχατε στο γυμνάσιο σας για να δείτε πραγματικά οφέλη για την υγεία σας. Η απώλεια λίγων κιλών κάνει μεγάλη διαφορά. 5% του συνολικού βάρους μπορεί να βελτιώσει όλα τα είδη προβλημάτων υγείας και να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά ώστε να μπορέσει να σας βοηθήσει.

Βοήθεια στις αρθρώσεις

Μόνο 4,5 κιλά βάρους προσθέτουν 18 κιλά πίεσης στα γόνατά και σε άλλες αρθρώσεις του σώματός σας. Αυτό μπορεί να τα φθείρει γρηγορότερα. Το επιπλέον λίπος μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή - όταν με την πάροδο του χρόνου οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στο σώμα σας βλάπτουν τους δικούς σας ιστούς, συμπεριλαμβανομένων των αρθρώσεων σας. Η απώλεια ακόμη λίγου βάρους μπορεί να μειώσει αυτά τα αποτελέσματα. Εάν καταφέρετε και το συντηρήσετε, έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσετε αρθρίτιδα αργότερα στη ζωή.

Μειώστε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου

Μια μελέτη έδειξε ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες που έχασαν τουλάχιστον το 5% του σωματικού τους βάρους μείωσαν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά 12%. Δεν υπάρχει τόσο σαφής απόδειξη ότι η απώλεια βάρους σάς προστατεύει από άλλους τύπους, αλλά ορισμένες αλλαγές που έρχονται με την απώλεια βάρους υπονοούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει. Για παράδειγμα, τα υπέρβαρα άτομα που αδυνατίζουν έχουν χαμηλότερα επίπεδα ορισμένων ορμονών που συνδέονται με τον καρκίνο, όπως οιστρογόνα, ινσουλίνη και ανδρογόνα.

Αποτρέψτε τον διαβήτη τύπου 2

Εάν έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσετε αυτήν την πάθηση, η απώλεια βάρους είναι ένας από τους δύο τρόπους για να την αποτρέψετε ή να την καθυστερήσετε. Το άλλο είναι η μέτρια άσκηση - 30 λεπτά για 5 ημέρες την εβδομάδα. Εάν ζυγίζετε 72 κιλά, θα μπορούσατε να χάσετε μόλις 3 – 5 κιλά για να έχετε αυτά τα οφέλη. Εάν έχετε ήδη διαβήτη, η απώλεια αυτού του βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να παίρνετε λιγότερα φάρμακα, να διατηρήσετε τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας και να μειώσετε τις πιθανότητες η κατάσταση να προκαλέσει άλλα προβλήματα υγείας.

Μειώστε τα τριγλυκερίδια

Είναι σωματίδια στο σώμα σας που μεταφέρουν λίπος για αποθήκευση και ενέργεια. Υψηλά επίπεδα (πάνω από 200 mg / dl) σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να πάθετε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Μπορείτε να φτάσετε πιο κοντά σε υγιή επίπεδα (περίπου 150 mg / dl) εάν αδυνατίσετε λίγο.

Μειώστε την υψηλή αρτηριακή πίεση

Το επιπλέον σωματικό βάρος κάνει το αίμα σας να πιέζει σκληρότερα στα τοιχώματα της αρτηρίας σας. Αυτό κάνει την καρδιά σας να δουλεύει πιο σκληρά. Μπορείτε να μειώσετε την πίεση κατά περίπου 5 βαθμούς εάν μειώσετε το 5% από αυτόν τον αριθμό στην κλίμακα. Κόψτε το αλάτι και φάτε πολλά λαχανικά, φρούτα και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post