5 από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε πριν την άσκηση!

  1. Ξεκινήστε με δημητριακά ολικής αλέσεως

Εάν δεν έχετε καταναλώσει αρκετό φαγητό πριν ασκηθείτε, μπορεί να μην έχετε δυνάμεις. Μπορεί επίσης να κάψετε λιγότερες θερμίδες. Είναι σημαντικό να καταναλώνετε υγιεινούς υδατάνθρακες τουλάχιστον μία ώρα πριν από την προπόνηση σας.

Δοκιμάστε ένα μπολ δημητριακών ολικής αλέσεως με αποβουτυρωμένο γάλα ή τοστ ολικής άλεσης ή κουλούρι. Καλό θα ήταν σε αυτή την περίπτωση να παραλείψετε το τυρί κρέμα και το βούτυρο. Τα κορεσμένα λίπη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για την πέψη και μπορούν να επηρεάσουν την ποσότητα οξυγόνου που το αίμα σας μεταφέρει στους μυς σας.

  1. Φάτε μια μπανάνα

Δεν έχετε πολύ χρόνο πριν ξεκινήσετε γυμναστική; Φάτε ένα μήλο ή μια μπανάνα 5 ή 10 λεπτά πριν την προπόνηση σας για λίγη γρήγορη, φυσική ενέργεια.

Το σώμα σας αφομοιώνει εύκολα αυτούς τους υδατάνθρακες και τους μετατρέπει σε ενέργεια που χρειάζεστε για την άσκηση. Επίσης, τα φρούτα είναι γεμάτα με χρήσιμα θρεπτικά συστατικά.

  1. Ενεργειακή μπάρα το απόγευμα

Όταν ασκείστε αργότερα μέσα στην ημέρα, φάτε ένα μικρό σνακ περίπου μία ώρα πριν ξεκινήσετε. Να προτιμήσετε μια μπάρα που να έχει 200 ή λιγότερες θερμίδες.

Αναζητήστε μια μπάρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ίνες, ιδανικά 3 γραμμάρια ή λιγότερο. Οι πολλές ίνες πριν από την προπόνηση μπορεί να αναστατώσουν το στομάχι σας.

Στη λίστα συστατικών, προσέξτε τις αλκοόλες σακχάρου, όπως η σορβιτόλη, η ξυλιτόλη, η ισομάλτη και η μαννιτόλη. Πάρα πολλά από αυτά τα συστατικά μπορούν να σας προκαλέσουν κράμπες ή διάρροια.

 

  1. Μπιφτέκι μαύρων φασολιών

Είτε σας αρέσει να δοκιμάζετε ένα γεύμα χωρίς κρέας είτε ακολουθείτε μια χορτοφαγική διατροφή πλήρους απασχόλησης, μπορείτε να πάρετε άφθονη πρωτεΐνη (και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των ινών) από τα φυτά. Τα προϊόντα σόγιας, όπως το tofu και το tempeh ή και τα καρύδια έχουν πρωτεΐνες.

 

  1. Ένα μπολ με μούρα

Μετά από μια προπόνηση, αναζητήστε αυτά αντί για ένα μπουκάλι χυμό. Πολλές από τις ίνες που βρίσκονται στα ολόκληρα φρούτα χάνονται καθώς γίνονται χυμοί.

Τα μύρτιλα, ειδικότερα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον πόνο των μυών από έντονη άσκηση. Τα κεράσια είναι μια άλλη καλή επιλογή αλλά πιθανότητα όποιο μούρο και να προτιμήσετε, θα σας βοηθήσει.  

 

  1. Λαχανικά και χούμους

Όταν ασκείστε τακτικά, είναι πολύ εύκολο να υποτιμήσετε τις θερμίδες που έχετε κάψει. Μια έντονη άσκηση με ποδήλατο διάρκειας μίας ώρας θα μπορούσε να κάψει 590 θερμίδες, αλλά μια πιο χαλαρή θα μπορούσε να κάψει μόνο 290 θερμίδες.

Παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε κερδίσει ένα μπισκότο, είναι καλύτερο σνακ το να φάτε φρούτα και λαχανικά. Αφού ασκηθείτε, συνδυάστε τα προϊόντα σας με πρωτεΐνες για να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο γεμάτοι και να αναπληρώσετε τους μυς. Δοκιμάστε λαχανικά με χούμους ή φρούτα με ελληνικό γιαούρτι.

Πηγή: https://www.thekitchn.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post