5 από τα καλύτερα τρόφιμα για το συκώτι σας

Πλιγούρι βρώμης

Τα τρόφιμα με πολλές ίνες μπορούν να βοηθήσουν το συκώτι σας να δουλέψει όσο καλύτερα γίνεται. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να ξεκινάει έτσι η ημέρα σας! Ένα κατάλληλο τρόφιμο για αυτό είναι το πλιγούρι βρώμης. Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίγο βάρος από το λίπος της κοιλιάς, που είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε μακριά τις ασθένειες του ήπατος.

 

Μπρόκολο

Προσθέστε πολλά λαχανικά στη διατροφή σας εάν θέλετε να διατηρήσετε το συκώτι σας υγιές. Το μπρόκολο μπορεί να είναι μέρος αυτής της στρατηγικής. Μερικές μελέτες υποδεικνύουν ότι αυτό το τραγανό φαγητό μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευθείτε από τη μη αλκοολική λιπαρή ηπατική νόσο. Είναι επίσης νόστιμο ψημένο με σκόρδο και λίγο ξύδι βαλσάμικο..

 

Καφές

Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε μια ημέρα χωρίς αυτόν, θα είστε χαρούμενοι να ακούσετε ότι μπορεί να έχει οφέλη για το συκώτι σας. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση δύο έως τριών φλιτζανιών την ημέρα μπορεί να προστατεύσει το συκώτι σας από ζημιές που προκαλούνται από υπερβολικό αλκοόλ ή ανθυγιεινή διατροφή. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος.

 

Νερό

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το συκώτι σας είναι να διατηρείτε ένα υγιές βάρος. Ξεκινήστε να πίνετε πολύ νερό αντί για γλυκά ποτά. Θα εκπλαγείτε με το πόσες θερμίδες θα σας σώζει κάθε μέρα.

 

Αμύγδαλα

Οι ξηροί καρποί, ειδικά τα αμύγδαλα, είναι καλές πηγές βιταμίνης Ε, μιας θρεπτικής ουσίας που η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τη λιπαρή ηπατική νόσο. Τα αμύγδαλα είναι καλά για την καρδιά σας. Για αυτό το λόγο, φάτε μια χούφτα όποτε θέλετε ένα σνακ.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post