5 φυσικά βότανα που συμβάλουν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης

Είναι ο πιο κοινός παράγοντας κινδύνου για τις καρδιακές παθήσεις.

Αυτό το άρθρο εξετάζει την επιστημονική έρευνα πίσω από 5 φυσικά συστατικά που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

 

  1. Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα αρωματικό βότανο που βρίσκεται σε διάφορες μορφές. Είναι δημοφιλής στην εναλλακτική ιατρική επειδή είναι πλούσιος σε διάφορες ισχυρές ενώσεις.

Ο γλυκός βασιλικός έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ευγενόλη. Η έρευνα έχει συνδέσει αυτό το φυτικό αντιοξειδωτικό με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης αρτηριακής πίεσης.

Οι αναστολείς διαύλων ασβεστίου εμποδίζουν την κίνηση του στην καρδιά και ττα αρτηριακά κύτταρα, επιτρέποντας στα αγγεία να χαλαρώσουν.

Ωστόσο, ελέγχεται από τους επιστήμονες εάν ο βασιλικός βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

 

  1. Μαϊντανός

Ο μαϊντανός είναι ένα δημοφιλές αρωματικό φυτό που χρησιμοποιείται στην μαγειρική παγκοσμίως. Αποτελεί μέρος της Μεσογειακής Διατροφής και έχει ένα εντυπωσιακό θρεπτικό προφίλ.

Ο μαϊντανός περιέχει μια ποικιλία ενώσεων, όπως η βιταμίνη C και τα διατροφικά καροτενοειδή, που μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Μελέτες αποδεικνύουν ότι τα καροτενοειδή αντιοξειδωτικά μειώνουν την αρτηριακή πίεση και την LDL (κακή) χοληστερόλη η οποία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Ωστόσο, υπάρχει περιορισμένη έρευνα που σχετίζεται με το μαϊντανό και την αρτηριακή πίεση.

 

  1. Σπόροι σέλινου

Ένα ευέλικτο μπαχαρικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.

Ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι οι ενώσεις στο εκχύλισμα σπόρων σέλινου μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης ενεργώντας ως ένας φυσικός αποκλειστής διαύλων ασβεστίου.

Επιπλέον, ο σπόρος σέλινου είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, η οποία έχει συνδεθεί με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν όμως περιορισμένες μελέτες σχετικά με τους σπόρους σέλινου και την αρτηριακή πίεση.

 

  1. Σκόρδο

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε πολλές ενώσεις που μπορούν να ωφελήσουν την καρδιά σας.

Συγκεκριμένα, το σκόρδο περιέχει ενώσεις θείου, όπως η αλικίνη, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ροής του αίματος και στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων.

 

  1. Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα αρωματικό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Επιπλέον, η κανέλα είναι εύκολο να ενσωματωθεί στα γεύματα.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post