5 λάθη που κάνετε στο ντους που μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα σας

Πιθανότατα να μην σκέφτεστε υπερβολικά πριν κάνετε το καθημερινό ντους σας - είναι κάτι που κάνετε κάθε μέρα για να καθαρίσετε και, ανάλογα με τη ρουτίνα σας, να ξυπνήσετε ή να χαλαρώσετε. Ωστόσο, ορισμένες συνήθειες μπορεί να σας αφήνουν ξηρό, και με φαγούρα δέρμα. Σε κάποιες περιπτώσεις μένετε εκτεθειμένοι και σε μια πιθανή λοίμωξη. Φτιάξτε όσα σαμποτάρουν το ντους σας, πριν ξεκινήσετε.

Το νερό σας είναι πολύ ζεστό

Αισθάνεστε ξηρότητα και φαγούρα στο δέρμα; Το καυτό ντους μπορεί να είναι η αιτία. "Εάν υπάρχουν τόνοι ατμού, τότε αυτό είναι ένδειξη ότι το ντους σας είναι πολύ ζεστό", λέει η Melissa Piliang, MD, δερματολόγος στην Κλινική του Κλίβελαντ. Εκτός από το ότι στεγνώνουν το δέρμα σας, τα ζεστά ντους μπορεί να προκαλέσουν έκρηξη του εκζέματος.

Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε εντελώς τα ατμόλουτρα. Για να έχετε το ίδιο καταπραϋντικό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να αφήσετε τον ατμό να συσσωρευτεί πριν μπείτε κάτω από το νερό. Πρώτα ενεργοποιήστε το ντους σας τόσο ζεστό όσο θέλετε. Στη συνέχεια, αφήστε το να γίνει ωραίο και ζεστό και αφού έχουν ζεσταθεί όλα, χαμηλώστε το σε μια άνετη θερμοκρασία και μετά μπείτε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε τη ζέστη χωρίς να ερεθίσετε το δέρμα σας.

Χρησιμοποιείτε ένα σκληρό σαπούνι

Μπορεί να σας αρέσει αυτή η αίσθηση καθαρότητας που προέρχεται από το τρίψιμο του δέρματός σας, αλλά σαπούνια με αντιβακτηριακούς παράγοντες ή σκληρότερα απορρυπαντικά μπορεί να προκαλούν περισσότερο κακό παρά καλό.

Αυτή η αίσθηση του τσιμπήματος συμβαίνει όταν όλα τα φυσικά έλαια έχουν αφαιρεθεί από το δέρμα. Αντίθετα, όταν υπάρχουν λάδια, ενεργούν ως λιπαντικά, έτσι ώστε το χέρι σας να γλιστράει ομαλά πάνω στο δέρμα. Χωρίς αυτό το φράγμα, το δέρμα σας είναι ακόμη πιο εκτεθειμένο σε ζεστό νερό.

Επιπλέον, η τρικλοσάνη, ένα αντιβακτηριακό συστατικό που χρησιμοποιείται σε ορισμένα σαπούνια, έχει συνδεθεί με πιο σοβαρές ανησυχίες για την υγεία. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει ότι το συστατικό δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι η τρικλοζάνη μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα ορμονών. Άλλες εργαστηριακές μελέτες έχουν συνδέσει τη χημική ουσία με τη συμβολή στην ανάπτυξη αντοχής στα αντιβιοτικά.

Συνίσταται να παραλείψετε τα αντιβακτηριακά σαπούνια στο ντους και να αναζητήσετε προϊόντα που δεν περιέχουν άρωμα και περιέχουν πρόσθετα ενυδατικά. Το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό, επομένως ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικά διαφορετικά προϊόντα για να βρείτε αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς.

Τρίβετε πάρα πολύ

Εκτός αν είστε καλυμμένοι με βρωμιά (από την εργασία), τα μόνα μέρη που χρειάζονται πολύ σαπούνι είναι οι μασχάλες και η βουβωνική χώρα σας. Το νερό κάνει τη δουλειά για οτιδήποτε άλλο - ακόμα και μετά από μια ιδρωμένη προπόνηση.

Εκτός από αυτά τα φυσικά έλαια, το δέρμα σας έχει επίσης με "καλά" βακτήρια που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος. Το τρίψιμο από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε ένα πιο ήπιο σαπούνι, μπορεί ακόμα να απογυμνώσει το δέρμα σας από αυτά τα ευεργετικά βακτήρια που σας βοηθούν να προστατέψετε από τις εκρήξεις της ακμής και του εκζέματος και το ξηρό δέρμα.

Δεν καθαρίζετε το ξυράφι σας

Τα ξυράφια μπορούν να συλλέξουν βακτήρια από το δέρμα σας και στη συνέχεια να αναπαράγουν περισσότερα μικρόβια όταν κάθεστε σε ένα υγρό, σκοτεινό ντους. Γι 'αυτό πρέπει να το ξεπλένετε με ζεστό νερό πριν από κάθε χρήση. Αν παραλείψετε αυτό το βήμα, μπορεί να προκληθεί λοίμωξη, ειδικά εάν κόψετε τον εαυτό σας, αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνετε.

Όταν χρησιμοποιείτε το ξυράφι, μπορείτε προφανώς να κόψετε τον εαυτό σας, αλλά το ξυράφι θα κάνει πολύ μικροσκοπικά δάκρυα στο δέρμα που μπορούν να αποτελέσουν πύλη εισόδου για βακτήρια ή μύκητες.

Θα πρέπει να αντικαθιστάτε το ξυράφι σας περίπου μία φορά την εβδομάδα. Εάν χρησιμοποιείτε μια θαμπή λεπίδα, διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να κόψετε το δέρμα σας και να δημιουργήσετε μια είσοδο για να εισέλθουν αυτά τα βακτήρια.

Προσέξτε πώς κάνετε μπάνιο στο γυμναστήριο

Είναι σημαντικό να μην εγκαταλείψετε την πρακτική να φοράτε σαγιονάρες όταν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστο μπάνιο.

Πολλές από τις ασθένειες, όπως το πόδι του αθλητή μπορούν να προκληθούν δημόσιους χώρους. Το να φοράτε παπούτσια ντους ή σαγιονάρες στα πόδια σας όταν βρίσκεστε μέσα και έξω από το ντους μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post