5 φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Ίσως έχετε κόψει ήδη τα επεξεργασμένα σάκχαρα και θέλετε να δείτε πόση ζάχαρη έχουν τα φρούτα. Ή ίσως ζείτε με διαβήτη και θέλετε να μάθετε ποια φρούτα θα έχουν τη λιγότερη επίδραση στο σάκχαρό σας.

Ενώ τα φρούτα περιέχουν επίσης πολλά άλλα υγιή θρεπτικά συστατικά, ορισμένες ποικιλίες έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από άλλες. Μάθετε ποια φρούτα είναι χαμηλότερα σε περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ώστε να μπορείτε να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό ευκολότερα.  

 

  1. Λεμόνια (και λάιμ)

Υψηλά σε βιταμίνη C, τα λεμόνια και τα πράσινα αρώματα τους είναι αρκετά ξινά φρούτα. Δεν περιέχουν πολύ ζάχαρη (μόνο ένα γραμμάριο ή δύο ανά λεμόνι) και είναι η τέλεια προσθήκη σε ένα ποτήρι νερό για να σας βοηθήσει να περιορίσετε την όρεξή σας.

  1. Σμέουρα

Με μόνο πέντε γραμμάρια - λίγο περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού - ζάχαρη ανά φλιτζάνι, και πολλές ίνες για να σας γεμίσουν, τα σμέουρα είναι ένα από τα πολλά καταπληκτικά μούρα που περιλαμβάνονται στη λίστα.

 

  1. Φράουλες

Οι φράουλες έχουν εκπληκτικά χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, δεδομένου ότι έχουν τόσο γλυκιά και νόστιμη γεύση. Ένα φλιτζάνι ακατέργαστων φραουλών έχει περίπου 7 γραμμάρια ζάχαρης, μαζί με πάνω από 100% της συνιστάμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C.

 

  1. Βατόμουρα

Τα βατόμουρα έχουν επίσης μόνο επτά γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι. Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ένοχοι όταν τρώτε αυτό το σνακ. Ως μπόνους, έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά καθώς και φυτικές ίνες.

 

  1. Γκρέιπφρουτ

Ένα άλλο εσπεριδοειδές που περιλαμβάνεται στη λίστα είναι το γκρέιπφρουτ. Ενώ τα γκρέιπφρουτ σίγουρα δεν είναι τόσο γλυκιά όσο το σταφύλι, κάνουν για ένα υπέροχο πρωινό με μόλις εννέα γραμμάρια ζάχαρης στο μισό ενός μεσαίου μεγέθους γκρέιπφρουτ.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post