Γκρέιπφρουτ: 5 σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία σας

Το γκρέιπφρουτ μπορεί να φαίνεται να έχουν μια ιδιαίτερη γεύση. Το βολβοειδές μέγεθός τους, η πικρή πίτα (τα λευκά πράγματα που περιβάλλουν τον καρπό) και η ξινή γεύση μπορούν να απογοητεύσουν αυτούς που είναι πιο συνηθισμένοι με τα πιο γλυκά πορτοκάλια.

Αλλά το να προσθέσετε αυτό το superfood στη διατροφή σας μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σας.  Είναι από τα 20 καλύτερα φαγητά που μπορείτε να φάτε για πρωινό. Και δεν χρειάζεται να περιορίσετε την πρόσληψή του στις πρώτες πρωινές ώρες: Το γκρέιπφρουτ είναι εξαιρετικά φορητό και αποτελεί υπέροχο σνακ (με πολύ λίγες θερμίδες) που σας γεμίζει ενώ ανακουφίζει επίσης τη δίψα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό.

Εδώ, είναι κάποιοι σημαντικοί λόγοι, σύμφωνα με τους ειδικούς, για να προσθέσετε το γκρέιπφρουτ στα ψώνια σας.  

Το γκρέιπφρουτ περιέχει πολύ νερό

Σε περίπου 92% νερό, το γκρέιπφρουτ έχει μια από τις υψηλότερες περιεκτικότητες σε νερό από  οποιοδήποτε φρούτο. Αυτό το κάνει καλό για τη γενική υγεία.

Περίπου το 20% της ημερήσιας πρόσληψης υγρών προέρχεται πραγματικά από τροφή. Προσθέστε λοιπόν λίγο γκρέιπφρουτ για να πλησιάσετε τον καθημερινό σας στόχο H2O και επιλέξτε τα βαρύτερα από δύο φρούτα ίσου μεγέθους: Έχει περισσότερο χυμό.

Το γκρέιπφρουτ μπορεί να επιταχύνει την απώλεια βάρους

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που τρώνε μισό φρέσκο ​​γκρέιπφρουτ ή πίνουν χυμό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα χάνουν περισσότερο βάρος από τα άτομα που δεν το κάνουν.

Δεν έχουν δείξει όλες οι μελέτες το ίδιο όφελος για την απώλεια βάρους και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν εάν η επίδραση που παρατηρήθηκε στις μελέτες οφειλόταν συγκεκριμένα στο γκρέιπφρουτ - ή στη συμπλήρωση μιας τροφής χαμηλών θερμίδων γενικά - αλλά τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει πάντα να είναι μέρος της στρατηγικής σας για να χάσετε ή να διατηρήσετε βάρος.

Τι είναι 100% αλήθεια: Το γκρέιπφρουτ παρέχει μεγάλη διατροφική αξία και νερό για πολύ λίγες θερμίδες: υπάρχουν μόνο 39 θερμίδες στο μισό του γκρέιπφρουτ. Επομένως, είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλές θερμίδες.

Το γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης

Ένα γκρέιπφρουτ την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των «κακών» επιπέδων χοληστερόλης LDL έως και 15,5%, σύμφωνα με μια μελέτη του 2006 στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Αυτά είναι υπέροχα νέα για την καρδιά σας. Η LDL χοληστερόλη είναι ένας τύπος λίπους που μπορεί να συσσωρευτεί στις αρτηρίες σας και να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Αλλά εάν παίρνετε ένα φάρμακο που μειώνει τη χοληστερόλη, μην προσθέσετε ένα γκρέιπφρουτ για επιπλέον δράση - το FDA εξέδωσε προειδοποίηση το 2012 σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις με τέτοια φάρμακα.

Το γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος

Αυτό οφείλεται στη μεγάλη δόση βιταμινών Α και C σε κάθε μερίδα. Η βιταμίνες C και A είναι πολύ αποτελεσματικές όσον αφορά την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Μερικές έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη βιταμίνης C (και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών) μπορεί να βλάψει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ειδικά εάν είστε ηλικιωμένοι.

Το γκρέιπφρουτ μπορεί να μην αποτρέψει το κρυολόγημα, αλλά οι βιταμίνες στο εσωτερικό μπορεί να μειώσουν τον πόνο σας ή πιθανώς τη διάρκεια του κρυολογήματος.

Όσο πιο κόκκινο, τόσο το καλύτερο

Όλα τα χρώματα γκρέιπφρουτ έχουν θρεπτική αξία, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, αλλά τα κόκκινα και ροζ χρώματα έρχονται με επιπλέον αξία.

Έχουν υψηλότερο αντιοξειδωτικό επίπεδο, συγκεκριμένα βήτα καροτίνη. Έχουν επίσης λυκοπένιο, ένα άλλο αντιοξειδωτικό.

Το λυκοπένιο είναι μία από τις ομάδες καροτενοειδών ή χρωστικών που δίνει το χρώμα του στο γκρέιπφρουτ (και σε άλλα φρούτα και λαχανικά ). Η διατροφή πλούσια σε καροτενοειδή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και ορισμένων καρκίνων.

Τα αντιοξειδωτικά γενικά μπορούν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post