#AboutFood -5 από τα πιο υγιεινά αλμυρά σνακ

Παρόλο που η περιστασιακή απόλαυση αλμυρού σνακ είναι απόλυτα υγιεινή για τους περισσότερους ανθρώπους, μερικοί μπορεί να χρειαστεί να περιορίσουν την πρόσληψη αλατιού τους για να διαχειριστούν ορισμένες ιατρικές παθήσεις, όπως νεφρική νόσο και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ενώ τα αλμυρά τρόφιμα μπορούν να αποτελέσουν μέρος της διατροφής σας, είναι καλύτερο να αποφύγετε τα πολύ επεξεργασμένα, γεμάτα με αλάτι τρόφιμα όπως το junk food, τα αρωματισμένα τσιπ και τα κουτιά mac and cheese.

Ευτυχώς για τους λάτρεις του αλατιού, διάφορα θρεπτικά αλμυρά σνακ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ικανοποιήσουν τις αλμυρές λιγούρες.

Αυτό το άρθρο παραθέτει 5 υγιεινά αλμυρά σνακ.

  1. Αλατισμένες φέτες αβοκάντο ή γουακαμόλε

Τα αβοκάντο προσφέρουν μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία χάρη στο εντυπωσιακό τους θρεπτικό προφίλ. Αυτά τα κρεμώδη φρούτα είναι γεμάτα με σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, κάλιο, υγιεινά λίπη και φυτικές ίνες.

Για παράδειγμα, η πρόσληψη αβοκάντο έχει συσχετιστεί με καλύτερη ποιότητα διατροφής και πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, καθώς και με χαμηλότερο κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου - ένα σύμπλεγμα καταστάσεων που αυξάνει τις καρδιακές παθήσεις και τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Απολαύστε το αβοκάντο σε φέτες πασπαλισμένο με αλάτι ή ως πουρέ σε γουακαμόλε συνδυασμένο τορτίγια ή λαχανικά.

  1. Αλατισμένο βούτυρο ξηρών καρπών

Όταν ψάχνετε κάτι αλμυρό για να βυθίσετε φρούτα ή λαχανικά, μπορείτε να προτιμήσετε ένα βάζο με αλατισμένο βούτυρο.

Μερικές κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο από αμύγδαλα ή φυστίκια ανακαρδιοειδές θα ικανοποιήσει την αλμυρή λαχτάρα σας, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ικανοποιημένοι λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη.

Δοκιμάστε να βυθίσετε φράουλες ή μήλα σε κρεμώδες αλατισμένο βούτυρο αμυγδάλου ή μπαστούνια σέλινου με χοντρό αλατισμένο φυστικοβούτυρο για ένα ακαταμάχητο αλμυρό σνακ.

  1. Ψητά ρεβίθια

Τα ψημένα, αλατισμένα ρεβίθια είναι μια επιλογή για σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες που σίγουρα θα ευχαριστήσει ακόμη και τα πιο πικάντικα σνακ.

Τα ρεβίθια είναι μια πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, σιδήρου, μαγγανίου και μαγνησίου - ένα μέταλλο που λείπει από τη διατροφή πολλών ανθρώπων.

Το μαγνήσιο παίζει πολλούς κρίσιμους ρόλους στο σώμα και το να μην παίρνουμε αρκετό από αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καταστάσεων υγείας όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

  1. Αυγά

Τα αυγά είναι μια από τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορείτε να βρείτε και αποτελούν ένα νόστιμο, αλμυρό σνακ.

Παρόλο που είναι μικρά σε μέγεθος, τα αυγά παρέχουν μεγάλη δόση θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες Β2 (ριβοφλαβίνη) και Β12, σελήνιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και σίδηρο.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα αυγά σας κρατούν γεμάτους και η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πρόσληψης θερμίδων αργότερα μέσα στην ημέρα.

  1. Γεμιστοί χουρμάδες με βούτυρο ξηρών καρπών και ανθό αλατιού

Εάν επιθυμείτε ένα γλυκό και αλμυρό σνακ, δοκιμάστε γεμιστούς χουρμάδες με βούτυρο ξηρών καρπών.

Οι χουρμάδες παρέχουν μια υπέροχη πηγή φυτικών ινών, ενώ το βούτυρο ξηρών καρπών είναι γεμάτο με υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες. Ο συνδυασμός αυτών των δύο τροφίμων αποτελεί ένα ισορροπημένο και ικανοποιητικό σνακ.

Συνοπτικά

Είναι φυσικό να λαχταράτε αλμυρά τρόφιμα μερικές φορές. Σε τελική ανάλυση, το σώμα σας χρειάζεται νάτριο για να λειτουργήσει.

Αν και τα αλμυρά σνακ μπορούν να συμπεριληφθούν ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής, είναι καλύτερο να μην καταναλώνετε επιπλέον αλάτι, ειδικά εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή άλλη ιατρική κατάσταση που επηρεάζεται από την υπερβολική πρόσληψη αλατιού.

Για αυτό το λόγο, καταναλώστε αλμυρά σνακ όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω περιστασιακά και θυμηθείτε να διατηρείτε την προσθήκη αλατιού σας σε έλεγχο για βέλτιστη υγεία.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post