5 καλές πηγές πρωτεΐνης που μπορεί να παραβλέπετε αλλά δεν πρέπει

Εδώ είναι 5 φαγητά που πιθανώς δεν τρώτε αρκετά συχνά, ενώ αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

Φακές

Μπορείτε να ετοιμάσετε τις φακές στον ατμό ή όπως αλλιώς θέλετε. Μια μερίδα ενός φλιτζανιού παρέχει περίπου 18 γραμμάρια πρωτεΐνης, μαζί με 16 γραμμάρια ινών πλήρωσης (πάνω από το 60% του ημερήσιου στόχου σας), καθώς και πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Για ένα γεύμα σε λίγα λεπτά, ρίξτε μια γενναιόδωρη χούφτα φυλλώδη χόρτα με σάλτσα από βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα και ιταλικά βότανα. Γεμίστε με φακές, το ένα τέταρτο του αβοκάντο και μερικές κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας.

Μπιφτέκια πρωτεΐνης φασολιών

Ενώ τα ολόκληρα τρόφιμα είναι καλύτερα από τα επεξεργασμένα, τα μπιφτέκια από φασόλια είναι υπέροχα. Εκτός από το ότι η πρωτεΐνη φασολιών είναι φυσική χωρίς γλουτέν, μπορείτε να συμπληρώσετε τα υπόλοιπα υλικά με υγιεινές επιλογές. Ένα μπιφτέκι μπορεί να παρέχει τουλάχιστον 25 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Σκληρά βραστά αυγά

Τα σκληρά βραστά αυγά είναι εξαιρετικά εύκολο να φτιαχτούν. Κάθε ολόκληρο αυγό παρέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επιπλέον, νεότερες έρευνες δείχνουν ότι η χοληστερόλη στα αυγά, η οποία βρίσκεται εξ ολοκλήρου στον κρόκο, έχει ελάχιστη ή καθόλου αρνητική επίδραση στη χοληστερόλη του αίματος. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε υγιείς ενήλικες, έως και τρία ολόκληρα αυγά την ημέρα αύξησαν τα επίπεδα «καλής» HDL χοληστερόλης και μείωσαν την «κακή» LDL. Ο κρόκος περιέχει επίσης το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών του αυγού, συσκευάζοντας τουλάχιστον 90% ή όλη τη χολίνη, βιταμίνη D, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β12, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Φασόλια

Ένα φλιτζάνι οργανικών φασολιών περιέχει περίπου 12 γραμμάρια πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Για ένα γρήγορο γεύμα, σερβίρετε φασόλια με παγωμένο μπρόκολο στον ατμό. Ή συνδυάστε τα με μια φρέσκια σαλάτα με βάση το ελαιόλαδο.

Ελληνικό γιαούρτι

Τα ελληνικά γιαούρτια μπορούν να αποτελέσουν καλές πηγές έτοιμης για κατανάλωση πρωτεΐνης. Ανάλογα με τη μάρκα, ένα κεσεδάκι μιας ποικιλίας παρέχει 11-14 γραμμάρια πρωτεΐνης. Το υπέροχο πράγμα για το απλό ελληνικό γιαούρτι είναι ότι μπορείτε να το απολαύσετε γλυκό ή αλμυρό. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε κι ένα γιαούρτι φυτικής προέλευσης.

Δοκιμάστε το γιαούρτι με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σπόρους, μέλι, κανέλα και φρέσκο ​​τζίντζερ. Για μια αλμυρή επιλογή, προσθέστε σκόρδο, φρέσκο ​​άνηθο, ξύδι κόκκινου κρασιού, θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια ρίξτε με λαχανικά όπως αγγούρια σε φέτες, ντομάτες και λίγο κόκκινο κρεμμύδι.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post