5 ρεαλιστικοί και υγιεινοί στόχοι για το νέο έτος!

Για μερικούς, αυτό σημαίνει τον καθορισμό στόχων για την υγεία, όπως η απώλεια βάρους, μετά από μια πιο υγιεινή διατροφή και η άσκηση.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, οι επιλεγμένοι στόχοι είναι εξαιρετικά περιοριστικοί και μη βιώσιμοι, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι άνθρωποι να τους σπάνε γρήγορα. Γι 'αυτό πολλοί άνθρωποι βάζουν τους ίδιους στόχους κάθε χρόνο.

Για να σπάσετε αυτόν τον κύκλο, είναι σημαντικό να βάζετε στόχους που όχι μόνο μπορούν να βελτιώσουν την υγεία αλλά και να τηρηθούν για όλη σας τη ζωή.

Ακολουθούν 5 στόχοι που μπορείτε να διατηρήσετε.

  1. Να τρώτε περισσότερα ολόκληρα τρόφιμα

Ένας από τους ευκολότερους και πιο βιώσιμους τρόπους για τη βελτίωση της συνολικής υγείας είναι να τρώτε περισσότερα ολόκληρα τρόφιμα.

Ολόκληρα τα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών, των φρούτων, των ξηρών καρπών, των σπόρων, των δημητριακών ολικής αλέσεως και των ψαριών, περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας να λειτουργεί σε βέλτιστο επίπεδο.

Η έρευνα δείχνει ότι η διατροφή με βάση ολόκληρα τρόφιμα μπορεί να μειώσει σημαντικά τους παράγοντες κινδύνου καρδιακών παθήσεων, το σωματικό βάρος και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καθώς και να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Επιπλέον, η προσθήκη περισσότερων ολόκληρων τροφίμων στη διατροφή σας μπορεί να γίνει αργά και με συνέπεια. Για παράδειγμα, εάν δεν έχετε συνηθίσει να τρώτε λαχανικά, ξεκινήστε προσθέτοντας μία μερίδα του αγαπημένου σας λαχανικού στη διατροφή σας κάθε μέρα.

 

  1. Καθίστε λιγότερο και μετακινηθείτε περισσότερο

Είτε οφείλεται στην καθιστική εργασία είτε απλώς στην αδράνεια, πολλοί άνθρωποι κάθονται περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε. Η υπερβολική καθιστική ζωή μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Στην πραγματικότητα, μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο συνολικής θνησιμότητας.

Ένας στόχος για να κάθεστε λιγότερο είναι εύκολος και εφικτός.  

Για παράδειγμα, εάν έχετε μια δουλειά γραφείου που απαιτεί μεγάλες περιόδους καθιστικής ζωής, περπατήστε για 15 λεπτά στο μεσημεριανό γεύμα ή να σηκωθείτε να περπατήσετε για 5 λεπτά κάθε ώρα.

 

  1. Μειώστε τα γλυκά ποτά

Η μείωση των γλυκών ποτών είναι μια έξυπνη ιδέα, δεδομένου ότι τα ζαχαρούχα ποτά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, λιπώδους ήπατος, καρδιακών παθήσεων, αντίστασης στην ινσουλίνη και κοιλοτήτων τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Αν και η διακοπή των γλυκών ποτών φαίνεται πιο δύσκολη, η σταδιακή ελαχιστοποίηση της πρόσληψής σας μπορεί να σας βοηθήσει.

 

  1. Απολαύστε ποιοτικό ύπνο

Ο ύπνος είναι ουσιαστικό μέρος της συνολικής υγείας και η στέρηση του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Για παράδειγμα, η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αύξησης βάρους, καρδιακών παθήσεων και κατάθλιψης.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν κοιμούνται αρκετά, οπότε είναι σημαντικό να εστιάσετε στο πρόγραμμα και τον τρόπο ζωής σας για να καθορίσετε τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης της ποσότητας και της ποιότητας του ύπνου.

Η μείωση του χρόνου έκθεσης σε οθόνες πριν από το κρεβάτι, η μείωση της καφεΐνης και ο ύπνος σε μια λογική ώρα είναι μερικοί απλοί τρόποι για τη βελτίωση του ύπνου σας.

 

  1. Βρείτε μια φυσική δραστηριότητα που σας αρέσει

Κάθε νέο έτος, οι άνθρωποι αγοράζουν ακριβές συνδρομές σε γυμναστήρια, στούντιο προπόνησης και διαδικτυακά προγράμματα γυμναστικής με την ελπίδα να χάσουν σωματικό λίπος κατά το επόμενο έτος. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν δυνατά, η πλειοψηφία δεν κρατάει τη νέα συνήθεια για πολύ.

Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε μια δραστηριότητα με βάση την απόλαυση και το αν ταιριάζει στο πρόγραμμά σας.

Για παράδειγμα, μισή ώρα βόλτας, το τρέξιμο ή το ποδήλατο πριν από τη δουλειά ή το κολύμπι σε γυμναστήριο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι σας, είναι απλές και βιώσιμες λύσεις άσκησης.

Στη συνέχεια, ορίστε έναν εφικτό στόχο, όπως το να περπατάτε μερικές συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα αντί να στοχεύετε σε καθημερινό περπάτημα.

Η επίτευξη ενός πιο ρεαλιστικού στόχου μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να διαρκέσει.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post