5 φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε πριν τη γυμναστική

Granola ή μπάρες πρωτεΐνης

Αυτά μπορεί να φαίνονται σαν μια καλή ιδέα πριν ξεκινήσετε την γυμναστική σας, αλλά δεν υπάρχει σαφής ορισμός του τι πραγματικά είναι. Ελέγξτε τις ετικέτες - και τα δύο είδη μπορεί να έχουν πολλή ζάχαρη.

 

Λαχανικά υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες

Το σώμα σας χρειάζεται ίνες, αλλά όχι πριν από μια προπόνηση. Λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λάχανα Βρυξελλών ή το κουνουπίδι μπορεί να είναι δύσκολο να τα αφομοιώσετε και θα μπορούσαν να κάνουν την άσκησή σας άβολη. Προτιμήστε λαχανικά που είναι ευκολότερα για τον οργανισμό σας, όπως καλά ψημένα σπαράγγια ή πατάτες.

 

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά

Δεν είναι όλα τα λίπη κακά για εσάς. Αλλά τα τρόφιμα που έχουν πολύ λίπος μπορεί να είναι κακή ιδέα αν πρόκειται να γυμναστείτε. Πράγματα όπως το κόκκινο κρέας κάνουν το σώμα σας να δουλεύει σκληρά για να μετατρέψει το λίπος σε ενέργεια. Αυτό μπορεί να σας κάνει να κουραστείτε πριν καν ξεκινήσετε.

 

Γιαούρτι

Όπως και με τις μπάρες πρωτεΐνης, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά την ετικέτα. Ορισμένες μάρκες μπορεί να έχουν εκπληκτικά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος, καμία από τις οποίες δεν είναι καλή για την προπόνησή σας. Και αν δεν αφομοιώσετε εύκολα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η γυμναστική μπορεί να επιδεινώσει τα πράγματα.

 

Γρήγορο φαγητό

Μπορεί να είναι δελεαστικό, αλλά παραλείψτε το πριν τη γυμναστική. Οι πιθανότητες είναι ότι θα αισθανθείτε άβολα πλήρεις και το λίπος και η ζάχαρη στα περισσότερα είδη fast food θα σας κρατήσουν μακριά από το να αποκομίσετε τα μέγιστα από την προπόνηση σας.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post