5 Τρόφιμα με περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια

Ενα μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι έχει μόνο 69,7 mg βιταμίνης C, η οποία είναι στην πραγματικότητα μικρότερη από εκείνη πολλών άλλων κοινών φρούτων και λαχανικών. Για να γεμίσετε με περισσότερη βιταμίνη C και να δώσετε στη διατροφή σας περισσότερη ποικιλία, συμπληρώστε αυτά τα 5 superfoods.

Πιπεριές τσίλι

Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένες ή τεμαχισμένες πιπεριές τσίλι παρέχει 107,8 mg βιταμίνης C. Επιπλέον, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Buffalo διαπίστωσαν ότι η καψαϊκίνη, η ένωση που κάνει τις πιπεριές τσίλι καυτερές, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις και στους μυς.

Κόκκινη πιπεριά κέρατο

Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές περιέχει σχεδόν τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι - 190 mg. Οι κόκκινες πιπεριές είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει την υγεία των ματιών.

Kale

Εκτός από τη διπλάσια συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Α και επτά φορές τη συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Κ, μια μερίδα φλιτζάνι αυτού του κατσαρού λαχανικού παρέχει 80,4 mg βιταμίνης C. Το kale παρέχει επίσης μια σημαντική δόση μετάλλων και λιπαρών οξέων.

Μπρόκολο

Αυτό το σταυροειδές λαχανικό παρέχει 132 mg βιταμίνης C συν μια ικανοποιητική ποσότητα ινών πλήρωσης. Παράλληλα έχει μόλις 30 θερμίδες ανά μερίδα. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι το μπρόκολο μπορεί να έχει ιδιότητες πρόληψης του καρκίνου.

Φράουλες

Ένα φλιτζάνι αυτού του super fruit περιέχει 84,7 mg βιταμίνης C, καθώς και υγιείς δόσεις φυλλικού οξέος και άλλες ενώσεις που αποδεικνύουν ότι ενισχύουν την υγεία της καρδιάς. Ένα άλλο απροσδόκητο όφελος των φραουλών είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν στη λεύκανση των δοντιών σας φυσικά.

 

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post