arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Wellness

5 τρόφιμα που αυξάνουν τα επίπεδα κερατίνης του σώματός σας


Η κερατίνη είναι ένας τύπος δομικής πρωτεΐνης που βρίσκεται στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια σας.
5 τρόφιμα που αυξάνουν τα επίπεδα κερατίνης του σώματός σας

Wellness

5 τρόφιμα που αυξάνουν τα επίπεδα κερατίνης του σώματός σας


5 τρόφιμα που αυξάνουν τα επίπεδα κερατίνης του σώματός σας

Είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διατήρηση της δομής του δέρματός σας, την υποστήριξη της επούλωσης των πληγών και την σωστή διατήρηση των μαλλιών και των νυχιών σας.

Εδώ είναι 5 τρόφιμα που ενισχύουν την παραγωγή κερατίνης.

  1. Αυγά

Η κατανάλωση αυγών είναι ένας μαγικός τρόπος για την ενίσχυση της παραγωγής κερατίνης με φυσικό τρόπο.

Στην πραγματικότητα, είναι μια εξαιρετική πηγή βιοτίνης, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που εμπλέκεται στη σύνθεση κερατίνης. Ένα απλό μαγειρεμένο αυγό παρέχει 10 mcg αυτής της θρεπτικής ουσίας, ή 33% της ημερήσιας αξίας (DV).

Επιπλέον, η πρωτεΐνη των αυγών προάγει την παραγωγή κερατίνης, με 6 γραμμάρια πρωτεΐνης συσκευασμένα σε ένα μεγάλο αυγό 50 γραμμαρίων.

Άλλα υγιεινά θρεπτικά συστατικά σε αυτό το φαγητό είναι το σελήνιο, η ριβοφλαβίνη και οι βιταμίνες Α και Β12.

 

  1. Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια δεν είναι μόνο υπέροχα για τη γεύση τους αλλά και για την αύξηση της παραγωγής κερατίνης.

Αυτό το λαχανικό έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε Ν-ακετυλοκυστεΐνη, ένα φυτικό αντιοξειδωτικό που το σώμα σας μετατρέπει σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται L-κυστεΐνη - ένα συστατικό της κερατίνης.

Τα κρεμμύδια παρέχουν επίσης φυλλικό οξύ, ένα απαραίτητο μικροθρεπτικό συστατικό απαραίτητο για τη διατήρηση υγιών θυλακίων των μαλλιών.

 

  1. Σολομός

Ο σολομός γεμίζει με πρωτεΐνες, περιέχοντας σχεδόν 17 γραμμάρια ανά μερίδα 85 γραμμαρίων.

Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιοτίνης, ένα άλλο βασικό θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει την παραγωγή κερατίνης. Μόνο 85 γραμμάρια κονσερβοποιημένου σολομού περιέχουν 5 mcg, ή 17% του DV.

Αυτό το ψάρι έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3, ένα είδος υγιεινού λίπους που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη βελτίωση της τριχοφυΐας, στην ενίσχυση της πυκνότητας των μαλλιών και στην προστασία από την τριχόπτωση όταν χρησιμοποιείται σε μορφή συμπληρώματος.

 

  1. Γλυκοπατάτες

Εκτός από το ότι είναι ένα από τα πιο ζωντανά λαχανικά, οι γλυκοπατάτες είναι εξαιρετικά θρεπτικές και είναι εξαιρετικές για την ενίσχυση της παραγωγής κερατίνης.

Έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή προβιταμίνης Α. Η προβιταμίνη Α καροτενοειδή όπως το β-καροτένιο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα.

Μια μέτρια γλυκοπατάτα (περίπου 150 γραμμάρια) παρέχει 1.150 mcg - πάνω από το 100% του DV - προβιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α προάγει τη σύνθεση κερατίνης και είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών.

Κάθε μερίδα αυτού του φαγητού περιέχει επίσης μια πλούσια δόση καλίου, μαγγανίου και βιταμινών Β6 και C.

 

  1. Σπόροι ηλίανθου

Οι ηλιόσποροι είναι αλμυροί, ικανοποιητικοί και γευστικοί.

Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιοτίνης και πρωτεΐνης για την υποστήριξη της παραγωγής κερατίνης. Μόνο το 1/4 φλιτζάνι (35 γραμμάρια) προσφέρει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης και 2,6 mcg βιοτίνης - 9% του DV.

Επιπλέον, αυτοί οι σπόροι είναι πλούσιοι σε μια ποικιλία άλλων μικροθρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη Ε, χαλκός, σελήνιο και παντοθενικό οξύ.

Πηγή: https://www.healthline.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.