5 τρόφιμα που ενισχύουν τα επίπεδα κερατίνης του σώματός σας

Είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διατήρηση της δομής του δέρματός σας, την υποστήριξη της επούλωσης των πληγών και την υγιή διατήρηση των μαλλιών και των νυχιών σας.

Ακολουθούν 5 τρόφιμα που ενισχύουν την παραγωγή κερατίνης.

  1. Αυγά

Η κατανάλωση αυγών είναι ένας τρόπος ενίσχυσης της παραγωγής κερατίνης με φυσικό τρόπο.

Στην πραγματικότητα, είναι μια εξαιρετική πηγή βιοτίνης, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που εμπλέκεται στη σύνθεση κερατίνης. Ένα απλό μαγειρεμένο αυγό παρέχει 10 mcg αυτής της θρεπτικής ουσίας, ή 33% της ημερήσιας αξίας (DV).

Επιπλέον, η πρωτεΐνη των αυγών προάγει την παραγωγή κερατίνης, με 6 γραμμάρια πρωτεΐνης συσκευασμένα σε ένα μεγάλο αυγό 50 γραμμαρίων.

Άλλα υγιή θρεπτικά συστατικά σε αυτό το πανταχού παρόν φαγητό περιλαμβάνουν σελήνιο, ριβοφλαβίνη και βιταμίνες Α και Β12.

  1. Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια δεν είναι μόνο υπέροχα για τη γεύση των αγαπημένων σας πιάτων αλλά και για την αύξηση της παραγωγής κερατίνης.

Αυτό το λαχανικό έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε Ν-ακετυλοκυστεΐνη, ένα φυτικό αντιοξειδωτικό που το σώμα σας μετατρέπει σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται L-κυστεΐνη - ένα συστατικό της κερατίνης.

Τα κρεμμύδια παρέχουν επίσης φυλλικό οξύ, ένα απαραίτητο μικροθρεπτικό συστατικό απαραίτητο για τη διατήρηση των υγιών θυλακίων των μαλλιών.

  1. Σολομός

Ο σολομός γεμίζει με πρωτεΐνες, περιέχοντας σχεδόν 17 γραμμάρια ανά μερίδα 85 γραμμαρίων.

Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιοτίνης, ένα άλλο βασικό θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει την παραγωγή κερατίνης.

Αυτό το ψάρι έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3, έναν τύπο λιπαρού που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη βελτίωση της ανάπτυξης των μαλλιών, στην ενίσχυση της πυκνότητας των μαλλιών και στην προστασία από την τριχόπτωση όταν χρησιμοποιείται σε μορφή συμπληρώματος.

  1. Ηλιόσποροι

Οι ηλιόσποροι είναι αλμυροί, χορταστικοί και γευστικοί.

Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιοτίνης και πρωτεΐνης για την υποστήριξη της παραγωγής κερατίνης. Μόνο 1/4 φλιτζανιού (35 γραμμάρια) προσφέρει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης και 2,6 mcg βιοτίνης - 9% του DV.

Επιπλέον, αυτοί οι σπόροι είναι πλούσιοι σε μια ποικιλία άλλων μικροθρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη Ε, χαλκός, σελήνιο και παντοθενικό οξύ.

  1. Σκόρδο

Όπως και τα κρεμμύδια, το σκόρδο διαθέτει άφθονη Ν-ακετυλοκυστεΐνη, την οποία το σώμα σας μετατρέπει σε L-κυστεΐνη - ένα αμινοξύ που βρίσκεται στην κερατίνη.

Το σκόρδο διαθέτει επίσης πολλά ευεργετικά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως μαγγάνιο, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post