5 απλοί τρόποι για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή

Επιπλέον, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης αρρωστιών.

Φυσικά, παρά τα πλεονεκτήματα, το να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητά σας μπορεί να είναι δύσκολο.

Εδώ είναι 5 απλοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.

  1. Ξεκινήστε με ρεαλιστικές προσδοκίες

Το να έχετε μια υγιεινή διατροφή έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής απώλειας βάρους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Για παράδειγμα, αν πιέσετε τον εαυτό σας να χάσει βάρος πολύ γρήγορα, τότε το σχέδιό σας μπορεί να μην πετύχει.

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που έχουν την τάση να περιμένουν να χάσουν πολύ βάρος γρήγορα, τα παρατάνε μέσα σε 6 – 12 μήνες.

Το να βάλετε έναν ρεαλιστικό στόχο σας βοηθάει καθώς δε θα απογοητεύεστε αν τα αποτελέσματα είναι πιο σταδιακά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσετε περισσότερο βάρος μακροπρόθεσμα.

  1. Σκεφτείτε ποιο είναι το κίνητρό σας

Το να θυμάστε για ποιο λόγο κάνετε τις επιλογές σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να σας κρατήσει ενεργό. Μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα με όλα τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που θα έχετε αν ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Έχετε αυτήν την λίστα εύκαιρη όποτε νιώθετε πως θέλετε μια υπενθύμιση.

  1. Κρατήστε τα ανθυγιεινά φαγητά μακριά από το σπίτι

Είναι δύσκολο να διατηρήσει κανείς μια υγιεινή διατροφή αν παντού γύρω υπάρχουν junk foods.

Αν άλλα μέλη της οικογένειας θέλουν να έχουν αυτά τα φαγητά, τότε πείτε τους πως το να τα κρατήσουν κρυμμένα θα βοηθούσε πολύ.

Το να βλέπει κανείς φαγητό σε διάφορα σημεία του σπιτιού είναι συνδεδεμένο με την παχυσαρκία και την αυξημένη κατανάλωση ανθυγιεινών φαγητών.

  1. Μην σκέφτεστε: «όλα ή τίποτα»

Ένα μεγάλο εμπόδιο στο να πετύχετε να διατηρήσετε την υγιεινή διατροφή μέσα στην καθημερινότητά σας είναι η μαύρο – άσπρο προσέγγιση.

Συνήθως αν φάτε κάποια μη – υγιεινά ορεκτικά σε ένα party, θεωρείτε ότι η μέρα σας χάλασε οπότε συνεχίζετε να τρώτε ανθυγιεινά.

Αντί για αυτό, είναι σημαντικό να σκεφτείτε ότι η μέρα δεν χάλασε και πως μπορείτε να συνεχίσετε τρώγοντας κάτι υγιεινό που περιέχει πρωτεΐνη.

Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε γεμάτοι και ικανοποιημένοι αντί για εκνευρισμένοι και φουσκωμένοι.

Κάποιες επιλογές που δεν είναι και τόσο υγιεινές δεν θα επηρεάσουν σημαντικά μακροπρόθεσμα αν συνδυαστούν με υγιεινές τροφές.

  1. Έχετε μαζί σας υγιεινά snacks

Είναι σημαντικό να τηρήσετε μια υγιεινή διατροφή ακόμα και όταν είστε μακριά από το σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Όταν είστε στο πόδι και πεινάτε πολύ, είναι εύκολο να καταλήξετε να τρώτε το οτιδήποτε. Αυτό που βρίσκετε είναι συνήθως επεξεργασμένο φαγητό που δεν βοηθάει ουσιαστικά την πείνα σας και δεν σας κάνει καλό μακροπρόθεσμα.

Το να έχετε πάνω σας υγιεινά snacks με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης, σας βοηθάει να ελέγξετε την πείνα σας μέχρι το κυρίως γεύμα σας.

Για παράδειγμα, κάποια καλά snacks είναι τα καρύδια και τα φιστίκια. Επίσης σκεφτείτε να έχετε μαζί σας σε ειδική συσκευασία βρασμένα αυγά, λίγο τυρί ή ελληνικό γιαούρτι.

Πηγή:: https://www.healthline.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post