5 εύκολα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης

Ωστόσο, πολλά σνακ που διατίθενται σήμερα είναι πλούσια σε εκλεπτυσμένους υδατάνθρακες και ζάχαρη, κάτι που μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε κενοί και να λαχταράτε περισσότερο φαγητό.

Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι τα σνακ σας είναι θρεπτικά και περιέχουν πρωτεΐνες.

Η πρωτεΐνη προάγει την πληρότητα επειδή σηματοδοτεί την απελευθέρωση ορμονών που καταστέλλουν την όρεξη, επιβραδύνει την πέψη και σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

 

  1. Βρασμένα αυγά

Τα αυγά είναι αναμφισβήτητα υγιεινά, αποτελούμενα από σχεδόν κάθε θρεπτική ουσία που χρειάζεται το σώμα σας. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες Β και ιχνοστοιχεία.

Εκτός από το ότι είναι θρεπτικά, είναι και ευέλικτα. Τα σκληρά βραστά αυγά κάνουν ένα υπέροχο σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας.

Ένα βραστό αυγό αποτελείται από 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, η οποία θα σας κρατήσει γεμάτους και χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα σας. Οι ιδιότητες που προωθούν την πληρότητα μπορούν επίσης να μειώσουν τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε αργότερα την ημέρα.

 

  1. Χούφτα αμύγδαλα

Η κατανάλωση μιας χούφτας αμύγδαλα ή άλλου τύπου ξηρών καρπών ως σνακ είναι ένας απλός τρόπος για να γεμίσετε την πρωτεΐνη.

Εκτός από υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε περιέχει ριβοφλαβίνη, ιχνοστοιχεία και υγιεινά λίπη.

Αυτό το σνακ σχετίζεται με πολλά άλλα οφέλη για την υγεία και μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας.

Τα αμύγδαλα έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, επομένως είναι σημαντικό να τηρείτε το συνιστώμενο μέγεθος μερίδας. Μια χούφτα ισοδυναμεί με περίπου 22 αμύγδαλα.

 

  1. Τυρί cottage

Το τυρί cottage είναι γνωστό ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Είναι ένα γευστικό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί εν κινήσει.

Υπάρχουν 14 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μισό φλιτζάνι (113 γραμμάρια) τυριού cottage, το οποίο καταλήγει στο 69% της συνολικής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες.

Το τυρί cottage είναι επίσης μια καλή πηγή ορισμένων άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο, φώσφορος, σελήνιο, βιταμίνη Β12 και ριβοφλαβίνη.

Μπορείτε να απολαύσετε το τυρί cottage μόνο του ή να το συνδυάσετε με φρούτα και ξηρούς καρπούς για ένα υπέροχο σνακ.

 

  1. Σπιτική granola

Η granola είναι ένα ψημένο σνακ που αποτελείται από βρώμη, ξηρούς καρπούς και ένα γλυκαντικό όπως το μέλι. Αποτελεί ένα χορταστικό σνακ λόγω της περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες.

Η granola που αγοράζετε στα καταστήματα τείνει να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Για να κάνετε τη δική σας στο σπίτι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψήσετε βρώμη, αποξηραμένα φρούτα και σπόρους μαζί.

Αν και είναι υγιεινό πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς έχει αρκετή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Ένα φλιτζάνι παρέχει σχεδόν 600 θερμίδες, οπότε είναι εύκολο να το παρακάνετε. Για να διατηρήσετε τον έλεγχο της πρόσληψής σας, προτιμήστε μέγεθος μερίδας περίπου 1/4 φλιτζάνι.

 

  1. Πλιγούρι βρώμης

Το πλιγούρι βρώμης είναι εύκολο να φτιαχτεί και είναι και πολύ θρεπτικό.

Η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, μια μερίδα 1 φλιτζανιού (234 γραμμάρια) παρέχει το 16% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ινών.

Η βρώμη έχει αποδειχθεί ότι προάγει την πληρότητα σε αρκετές μελέτες. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στον συνδυασμό υγιεινών ινών και πρωτεϊνών.

Για να φτιάξετε το πλιγούρι βρώμης, ανακατέψτε ένα 1/2 φλιτζάνι γάλα με 1/2 φλιτζάνι βρώμη. Για επιπλέον γεύση, προσθέστε λίγο φυστικοβούτυρο, σπόρους chia ή φρούτα. Τοποθετήστε σε ένα κλειστό βάζο όλη τη νύχτα και θα είναι έτοιμο να το απολαύσετε ως υγιεινό σνακ την επόμενη μέρα.

 

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post