Διατροφικά tips: 5 τρόποι για να συντηρήσετε τη διατροφή σας πιο εύκολα

Μπαχαρικά

Προσθέστε μπαχαρικά ή τσίλι στο φαγητό σας για γεύση που μπορεί να σας ικανοποιήσει περισσότερο. Τα τρόφιμα που είναι γεμάτα με γεύση θα διεγείρουν τους γευστικούς σας ρυθμούς και θα είναι πιο ικανοποιητικά, άρα δε θα χρειαστεί να φάτε πολύ.

 

Αντικαταστήστε ένα φλιτζάνι ζυμαρικά με ένα φλιτζάνι λαχανικά

Απλά τρώγοντας λιγότερα ζυμαρικά ή ψωμί και περισσότερα λαχανικά, θα μπορούσατε να χάσετε ένα νούμερο στα ρούχα σας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε 100-200 θερμίδες εάν μειώσετε την ποσότητα του αμύλου στο πιάτο σας και αν αυξήσετε εκείνη των λαχανικών.

 

Συμπεριλάβετε φυτικές ίνες στη διατροφή σας

Οι ίνες βοηθούν την πέψη, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα και μειώνουν τη χοληστερόλη. Επιπλέον μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Για να αποκομίσουν οφέλη από τις ίνες, οι περισσότερες γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν περίπου 25 γραμμάρια ημερησίως, ενώ οι άνδρες χρειάζονται περίπου 38 γραμμάρια - ή 14 γραμμάρια ανά 1.000 θερμίδες. Οι καλές πηγές ινών περιλαμβάνουν πλιγούρι βρώμης, φασόλια, τρόφιμα ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Κατανοήστε τα μεγέθη μερίδων

Είμαστε τόσο συνηθισμένοι στις μεγάλες ποσότητες όταν τρώμε και για αυτό είναι τόσο δύσκολο να προσαρμοστούμε. Για να προσαρμόσετε σωστά τη διατροφή σας, χρησιμοποιήστε μια ζυγαριά κουζίνας και φλιτζάνια μέτρησης για να μετρήσετε τα γεύματά σας για μία ή δύο εβδομάδες. Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα και ποτήρια για να μειώσετε το μέγεθος των μερίδων σας.

 

Γιορτάστε την επιτυχία (αλλά όχι με φαγητό)

Χάσατε πέντε κιλά αυτόν τον μήνα και περπατούσατε κάθε δεύτερη μέρα; Ώρα να γιορτάσετε! Η ανταμοιβή της επιτυχίας απώλειας βάρους μπορεί πραγματικά να ενθαρρύνει περισσότερη επιτυχία, γι 'αυτό απολαύστε τα επιτεύγματά σας. Αγοράστε την αγαπημένη σας μουσική, πάρτε μια ταινία και ορίστε ένα βραβείο που σας αρέσει για το επόμενο ορόσημο. Απλώς μην γιορτάζετε με μια πίτσα ή παγωτό.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post