5 Λάθη που μπορεί να κάνουν το μπολ βρώμης σας, «λιγότερο» υγιεινό

Αποδεικνύεται ότι αυτή η πρωινή δόση βρώμης είναι δημοφιλής για καλό λόγο. Η ίδια η βρώμη είναι πραγματικά υπέροχη για εσάς. Αρκεί να γεμίσετε τα μπολ σας με τα σωστά συνοδευτικά τρόφιμα και θα έχετε ένα θρεπτικό boost ενέργειας στο ξεκίνημα της ημέρας σας.

Φυσικά, εάν θέλετε να κάνετε το πλιγούρι βρώμης σας όσο το δυνατόν καλύτερο για εσάς, υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που θα θέλατε να αποφύγετε (όπως για παράδειγμα το να ξεχνάτε την πρωτεΐνη). Μην ανησυχείτε, ωστόσο, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το επόμενο πρωινό σας.

Τα οφέλη για την υγεία

Η ίδια η βρώμη είναι 100% υγιεινή. Αυτό γιατί είναι ένας ολόκληρος κόκκος, που σημαίνει ότι περιέχει φυτικές ίνες - τέσσερα γραμμάρια ανά μισό φλιτζάνι.

Αυτή η ίνα σημαίνει επίσης ότι το πρωινό σας μπολ με πλιγούρι βρώμης θα σας κάνει να αισθάνεστε γεμάτοι για ώρες.

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένης βρώμης περιέχει:

  • Θερμίδες: 158
  • Πρωτεΐνη: 4 g
  • Λίπος: 3,2 g
  • Κορεσμένο λίπος: 0,5 g
  • Υδατάνθρακες: 7 g
  • Ίνες: 4 g
  • Ζάχαρη: 1,1 g
  • Νάτριο: 115 mg

Έτσι λοιπόν, το πλιγούρι βρώμης μπορεί να είναι μια σταθερή πρωινή επιλογή. Για να παίρνετε λιγότερες θερμίδες από αυτό, προτιμήστε μια ισορροπία μεταξύ πρωτεΐνης, λίπους και φυτικών ινών.

Τα μεγαλύτερα λάθη που «σαμποτάρουν» το πλιγούρι βρώμης σας

  1. Οι μερίδες σας είναι πολύ μεγάλες.

Επειδή το πλιγούρι βρώμης είναι μια υγιεινή τροφή, οι άνθρωποι τείνουν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες.

Προτιμήστε μισό φλιτζάνι ξηρό πλιγούρι βρώμης, το οποίο θεωρείται μια μερίδα. Αυτό φτάνει σε 150 θερμίδες, αφήνοντας περίπου άλλες 150 για τα toppings. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χοραστικό πρωινό που δεν μετατρέπεται σε βόμβα θερμίδων και σας αφήνει αίσθημα πληρότητας.

  1. Προσθέτετε πάρα πολύ ζάχαρη.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να γλυκάνετε ένα μπολ πλιγούρι βρώμης. Αυτοί οι τρόποι περιλαμβάνουν από καστανή ζάχαρη έως τσιπ σοκολάτας. Αλλά αυξάνοντας τη γλυκύτητα, μπορεί να μειώσετε τα οφέλη για την υγεία. Ναι, η μαύρη ζάχαρη έχει υπέροχη γεύση, αλλά είναι εύκολο να το παρακάνετε. Αντί να προσθέτετε γλυκαντικά, προτιμήστε κανέλα, σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη ή εκχύλισμα βανίλιας.

  1. Προσθέτετε τεχνητά γλυκαντικά.

Ενώ η αποφυγή υπερβολικής ζάχαρης είναι μια έξυπνη επιλογή, η επιλογή τεχνητών γλυκαντικών δεν είναι. Τα τεχνητά γλυκαντικά όχι μόνο σας ανοίγουν την όρεξη για περισσότερη ζάχαρη, αλλά καταστρέφουν επίσης τα υγιεινά βακτήρια του εντέρου.

Αντί για τεχνητά γλυκαντικά, γεμίστε το μπολ σας με φρέσκα φρούτα ή μια μικρή ποσότητα φυσικής ζάχαρης από σιρόπι σφενδάμνου, χουρμάδες  ή μέλι. Εναλλακτικά, δοκιμάστε ένα πιο αλμυρό πλιγούρι βρώμης και συμπληρώστε τις ίνες με λαχανικά όπως καρότα ή κολοκυθάκια.

  1. Το γεμίζετε με πολλά αποξηραμένα φρούτα.

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι φρούτα, οπότε πόσο κακό μπορεί να κάνουν, σωστά; Λοιπόν, αφού όλο το νερό έχει αφαιρεθεί από αποξηραμένα φρούτα, η περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι πολύ πιο συμπυκνωμένη από τα φρέσκα. Επιπλέον, ορισμένες ποικιλίες είναι πραγματικά επικαλυμμένες με ζάχαρη.

Προτιμήστε φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα. Η επιπλέον η περιεκτικότητα σε νερό θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο γρήγορα κορεσμό.

  1. Δεν προσθέτετε αρκετή πρωτεΐνη.

Ένα άλλο κοινό αλλά απροσδόκητο πρόβλημα με τη βρώμη; Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν γεμίζουν αρκετά το μπολ τους με το φόβο ότι θα το κάνουν ανθυγιεινό. Μην βάλετε απλά δυο βατόμουρα στο μπολ βρώμης σας. Δεν θα αισθανθείτε ικανοποιημένοι και μπορεί να είστε πιο ευαίσθητοι στην υπερκατανάλωση τροφής αργότερα.

Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν την πρωτεΐνη όταν τρώνε πλιγούρι βρώμης και αναρωτιούνται γιατί πεινούν λιγότερο από μία ώρα αργότερα. Παρόλο που οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στο πλιγούρι βρώμης βοηθούν στο να σας κρατήσει χορτάτους, χρειάζεστε πραγματικά μια έξτρα προσθήκη πρωτεΐνης για να νιώσετε κορεσμό. Εκτός από ένα φλιτζάνι φρέσκα ​​φρούτα, συμπληρώστε το πλιγούρι βρώμης σας με πρωτεΐνη με τη μορφή ξηρών καρπών ή βούτυρο ξηρών καρπών.

Source: https://www.womenshealthmag.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post