5 clean eating tips για να χάσετε βάρος και να αισθανθείτε υπέροχα

Η υιοθέτηση ενός προγράμματος καθαρού φαγητού μπορεί να είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος και να ενισχύσετε τη γενική υγεία σας.

Επιπλέον, το να τρώτε καθαρά σημαίνει να βασίζεστε λιγότερο σε επεξεργασμένα αντικείμενα που αγοράζονται από το κατάστημα και να προετοιμάζετε περισσότερα γεύματα στο σπίτι, κάτι που θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει και χρήματα.

Ακολουθούν 5 συμβουλές για πιο καθαρή διατροφή που μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε πιο υγιείς και ενεργοί.

 

  1. Κόψτε την προστιθέμενη ζάχαρη

Η κατανάλωση υπερβολικής προσθήκης ζάχαρης έχει συνδεθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων υγείας που κυμαίνονται από την παχυσαρκία έως τις καρδιακές παθήσεις.

Όταν προσπαθείτε να φάτε καθαρά, είναι σημαντικό να κόβετε τα τρόφιμα και τα ποτά με προσθήκη ζάχαρης.

Όταν καθαρίζετε τη διατροφή σας είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται υγιεινά υποκατάστατα για τις αγαπημένες σας γλυκές λιχουδιές.

Για παράδειγμα, αντικαταστήστε το νυχτερινό μπολ με παγωτό με μια καθαρή απόλαυση όπως το ελληνικό γιαούρτι με μούρα, καρύδα χωρίς ζάχαρη και κανέλα.

 

  1. Βγάλτε προς τα έξω τον σεφ που κρύβεται μέσα σας

Πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από το γρήγορο φαγητό και άλλα γρήγορα, ανθυγιεινά τρόφιμα για να περάσουν τις πολυάσχολες μέρες.

Ωστόσο, η συνήθεια να αγοράζετε γεύματα και σνακ στο πόδι μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινές επιλογές και συμπεριφορές.

Αν και δεν είναι πρακτικό για όλους να μαγειρεύουν όλα τα γεύματα στο σπίτι, η προετοιμασία φρέσκου, υγιεινού φαγητού για τον εαυτό σας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όποτε είναι δυνατόν.

 

  1. Αφήστε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Το λευκό ρύζι, το λευκό ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά, δεν βοηθούν στην υγεία.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα τρόφιμα δεν διαθέτουν τις βιταμίνες, τα μέταλλα, το λίπος, τις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει.

Επιπλέον, η υψηλή πρόσληψη εξευγενισμένων υδατανθράκων έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Ανταλλάξτε εκλεπτυσμένους κόκκους για ολόκληρους, πλούσιους σε φυτικές ίνες σπόρους όπως βρώμη, κριθάρι, καστανό ρύζι και farro για καθαρότερες, πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά επιλογές.

 

  1. Φάτε υγιεινά όταν τρώτε έξω

Όσο ξέρετε τι να ψάξετε, το φαγητό καθαρό μπορεί να είναι εύκολο ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε.

Επιλέξτε γεύματα που εστιάζουν σε φρέσκα προϊόντα, σύνθετους υδατάνθρακες, υγιεινά λίπη και άπαχες πρωτεΐνες.

Αν και είναι απολύτως υγιές να απολαύσετε κάτι διαφορετικό μερικές φορές, προσπαθήστε να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα βαριά πιάτα όπως τα κρεμώδη ζυμαρικά και τα τηγανητά τρόφιμα.

Επιπλέον, αντικαταστήστε το ψωμί για μια υγιεινή σαλάτα πριν από το γεύμα σας για να αυξήσετε την πρόσληψη λαχανικών ενώ γεμίζετε με φυτικές ίνες.

 

  1. Μην πίνετε τις θερμίδες σας

Η κατανάλωση λίγων ποτών με θερμίδες και ζάχαρη ανά ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους με την πάροδο του χρόνου και αυτό με τη σειρά του μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης.

Ακόμα και υγιεινά ποτά όπως τα smoothies μπορούν να είναι γεμάτα με ζάχαρη, κάτι που δεν είναι καλό για την απώλεια βάρους ή τη γενική υγεία.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post