5 δημοφιλείς διατροφικοί μύθοι

  1. Οι λευκές πατάτες είναι ανθυγιεινές

Συχνά χαρακτηρίζονται ως «ανθυγιεινές» και πολλοί άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος ή να βελτιώσουν τη γενική υγεία τους τις περιορίζουν.

Ενώ το να τρώτε μεγάλη ποσότητα οποιουδήποτε - συμπεριλαμβανομένων των λευκών πατατών - μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, οι πατάτες είναι εξαιρετικά θρεπτικές και μπορούν να συμπεριληφθούν ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Οι λευκές πατάτες είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, της βιταμίνης C και των φυτικών ινών.

Επιπλέον, σας γεμίζουν περισσότερο από άλλες πηγές υδατανθράκων όπως το ρύζι και τα ζυμαρικά και μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο ικανοποιημένοι μετά τα γεύματα. Απλώς θυμηθείτε να τις απολαύσετε ψητές ή βραστές, όχι τηγανητές.

 

  1. Πρέπει να είσαι skinny για να είσαι υγιείς

Η παχυσαρκία σχετίζεται με παθήσεις υγείας, όπως διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις, κατάθλιψη, ορισμένους καρκίνους, ακόμη και πρόωρο θάνατο.

Ωστόσο, η μείωση του κινδύνου ασθένειας δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε skinny. Το πιο σημαντικό είναι να καταναλώνετε μια θρεπτική διατροφή και να διατηρείτε έναν ενεργό τρόπο ζωής, καθώς αυτές οι συμπεριφορές βελτιώνουν συχνά το σωματικό σας βάρος και το ποσοστό σωματικού λίπους.

 

  1. Όλα τα smoothies και οι χυμοί είναι υγιεινά

Ορισμένοι χυμοί και smoothies είναι εξαιρετικά θρεπτικοί. Για παράδειγμα, ένα smoothie πυκνό σε θρεπτικά συστατικά ή ένας φρέσκος χυμός που αποτελείται κυρίως από μη αμυλούχα λαχανικά μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι χυμοί και smoothies που πωλούνται στα καταστήματα είναι γεμάτοι ζάχαρη και θερμίδες. Όταν υπερκαταναλώνονται, μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση βάρους και σε άλλα ζητήματα υγείας όπως η τερηδόνα και η δυσλειτουργία του σακχάρου στο αίμα.

 

  1. Η απώλεια βάρους είναι εύκολη

Μην ξεγελιέστε από τις φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται από εταιρείες αδυνατίσματος και δείχνουν ιστορίες γρήγορου αδυνατίσματος με λίγη έως καθόλου προσπάθεια.

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη. Απαιτεί συνέπεια, αυτο-αγάπη, σκληρή δουλειά και υπομονή. Επιπλέον, η γενετική και άλλοι παράγοντες καθιστούν την απώλεια βάρους πολύ πιο δύσκολη για ορισμένους από άλλους.

Εάν αγωνίζεστε να χάσετε βάρος, δεν είστε μόνοι. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να να βρείτε ένα θρεπτικό και βιώσιμο σχέδιο διατροφής και δραστηριότητας που λειτουργεί για εσάς.

 

  1. Η παρακολούθηση των θερμίδων είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους

Δεν χρειάζεται να έχετε εμμονή για την πρόσληψη θερμίδων και να παρακολουθείτε κάθε κομμάτι φαγητού που περνάει τα χείλη σας για να χάσετε βάρος.

Αν και η παρακολούθηση των τροφίμων μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο όταν προσπαθείτε να χάσετε υπερβολικό σωματικό λίπος, δεν είναι σωστό για όλους.

Επιπλέον, το να ασχολείστε υπερβολικά με τα τρόφιμα με την παρακολούθηση των θερμίδων έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο διαταραχών.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post