Τα 5 καλύτερα φαγητά για μετά το τρέξιμο

Εάν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, τότε η άσκηση είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας και ενισχύει την μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους.

Το τρέξιμο είναι μια άσκηση την οποία προτιμούν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος καθώς μπορεί να γίνει παντού και δε χρειάζεται δαπανηρό εξοπλισμό.

Ακολουθούν τα 5 καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε μετά το τρέξιμο!

  1. Σαλάτα παντζαριών

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χαμηλά σε θερμίδες και έχουν μεγάλη ποσότητα ινών που ελέγχουν την πείνα.

Επιπλέον, έχουν υψηλά επίπεδα διατροφικών νιτρικών, τα οποία είναι ενώσεις που βοηθούν το σώμα σας να παράγει μονοξείδιο του αζώτου, ένα από τα πιο σημαντικά μόρια για την υγεία των αιμοφόρων αγγείων.

Σύμφωνα με μελέτες, τα διαιτητικά νιτρικά που βρίσκονται στα παντζάρια αλλά και σε άλλα λαχανικά όπως το σπανάκι και η ρόκα, μπορούν να καθυστερήσουν την κόπωση.

Χρησιμοποιώντας μια μικτή πράσινη σαλάτα ως βάση, μπορείτε να προσθέσετε ένα παντζάρι σε συνδυασμό με κατσικίσιο τυρί.

Συμπληρώστε τη σαλάτα με βαλσάμικο ξύδι και προσθέστε ανθό αλατιού και πιπέρι για τη γεύση. Αν ψάχνετε για ένα πιο ουσιαστικό σνακ για μετά το τρέξιμο, προσθέστε ρεβίθια, ένα αυγό βραστό, ή ένα κομμάτι σολομού.

  1. Καρπούζι

Ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, το καρπούζι έχει λίγες θερμίδες και αποτελεί καλή πηγή δυο ισχυρών φυτικών ενώσεων, της  κιτρουλλίνης και του λυκοπενίου.

Η κιτρουλίνη βοηθά το σώμα σας να παράγει νιτρικό οξείδιο και μπορεί να καθυστερήσει την κόπωση λόγω της άσκησης καθώς και να ανακουφίσει την πονόλαιση των μυών.

Περιέχοντας 91% νερό, το καρπούζι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην ενυδάτωσή σας μετά από το τρέξιμο.

Μπορείτε να απολαύσετε το καρπούζι μόνο του ή να το προσθέσετε σε άλλα πιάτα όπως είναι οι σαλάτες για ένα πιο ολοκληρωμένο πιάτο.

Συνδυάστε το με ντοματίνια, κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες, baby ρόκα και τυρί φέτα.

  1. Χούμους και ωμά λαχανικά

Το χούμους είναι ένα επάλειμμα που γίνεται κυρίως από πολτοποιημένα ρεβίθια, καθώς και μερικά άλλα συστατικά, όπως είναι το ελαιόλαδο, το σκόρδο, ο χυμός λεμονιού και το  αλάτι.

Είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, που παρέχει σχεδόν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια ποσότητας.

Αντί να χρησιμοποιείτε chips για να βουτήξετε στο χούμους σας, επιλέξτε λαχανικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως καρότα, πιπεριές, σέλινο, ραπάνια και κουνουπίδι.

  1. Veggie Ομελέτα

Γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα, υγιή λίπη και πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, τα αυγά αποτελούν μια πολύ καλή πηγή διατροφικής αξίας.

Μελέτες δείχνουν ότι ένα πρωινό που περιέχει αυγό μπορεί να βελτιώσει την απώλεια βάρους όταν συνδυάζεται με μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Αυτό κάνει μια ομελέτα την τέλεια επιλογή πρωινού για ανθρώπους που τρέχουν νωρίς το πρωί.

Ανακατέψτε τε την με φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένες ντομάτες, τυρί, κρεμμύδια και μανιτάρια για ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό.

  1. Μήλα ή μπανάνα με φυστικοβούτυρο

Τα μήλα και οι μπανάνες συνδυάζονται τέλεια με το φυστικοβούτυρο.

Οι φυσικοί υδατάνθρακες από τα φρούτα και το λίπος από το φυστικοβούτυρο λειτουργικά συνεργικά, όχι μόνο ως snack μετά το τρέξιμο αλλά και για να σας βοηθήσουν να ελέγξετε την πείνα σας όλη την ημέρα.

Επειδή όμως το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε θερμίδες, προσθέστε μια μερίδα 2 κουταλιών σούπας.

Πηγή: https://www.healthline.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post