5 «Υγιεινά» σνακ που πρέπει να βγάλετε από τη διατροφή σας

Μπορεί να φαίνονται θρεπτικά, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο καλά για εσάς.

Veggie πατατάκια ή γαριδάκια

Τα φρέσκα λαχανικά που βρίσκονται στη συσκευασία μπορεί να είναι παραπλανητικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα συστατικά που περιέχουν αυτά τα χορτοφαγικά chips και γαριδάκια πριν τα προσθέσετε στο καλάθι σας. Συχνά θα βρείτε αλεύρι πατάτας ή / και άμυλο πατάτας, καλαμποκάλευρο ή αλεύρι ρυζιού ως τα κύρια συστατικά - όχι λαχανικά. Λόγω των αμυλούχων πρόσθετων, αυτά τα σνακ μπορούν να περέχουν πολύ περισσότερες θερμίδες από τα απλά λαχανικά.

Για να διορθώσετε την επιλογή σας ακολουθήστε mia πραγματική διατροφή, όπως baby καρότα, μπρόκολο, φέτες πιπεριάς και αγγούρι, σε συνδυασμό με χούμους ή γουακαμόλε ως dip.

Vegan μπισκότα

Το ότι κάτι είναι vegan δεν το κάνει αυτόματα ένα υγιεινό φαγητό που είναι καλό για εσάς. Τα μπισκότα Vegan είναι ένα τέλειο παράδειγμα: Πολλά παρασκευάζονται με πολλή ζάχαρη και εκλεπτυσμένο αλεύρι και στερούνται ινών και θρεπτικών συστατικών.

Εάν λαχταράτε κάτι γλυκό, φτιάξτε τα δικά σας vegan «μπισκότα» χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό πλήρων τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, όπως το βούτυρο αμυγδάλου, η βρώμη και οι σπόροι chia, με λίγο σιρόπι σφενδάμου και βανίλια.

Κράκερ χωρίς γλουτένη

Δεν δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο όλα τα κράκερ χωρίς γλουτένη, επομένως η ανάγνωση της λίστας συστατικών είναι το κλειδί.

 Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το "χωρίς γλουτένη" δεν είναι συνώνυμο με το "υγιεινό". Σε ορισμένες περιπτώσεις, στα κράκερ χωρίς γλουτένη, για παράδειγμα, τα δύο πρώτα συστατικά είναι το αλεύρι λευκού ρυζιού και το φυτικό έλαιο - ένας εξευγενισμένος κόκκος σε συνδυασμό με ένα λάδι βαρύ σε λιπαρά οξέα ωμέγα-6, τα οποία έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση φλεγμονής. Οι θερμίδες και οι υδατάνθρακες μπορούν επίσης να ανέβουν γρήγορα, και να φτάσουν στα επίπεδα που φτάνουν τα πατατάκια.

Για ένα τραγανό σνακ χωρίς γλουτένη φτιαγμένο από ολόκληρο σιτάρι, προτιμήστε ποπ κορν με ελαιόλαδο.

Σνακ φρούτων

Η λέξη φρούτα μπορεί να βρίσκεται στον τίτλο, αλλά τα συστατικά των σνακ φρούτων περιλαμβάνουν πουρέ φρούτων σε συνδυασμό με σιρόπι καλαμποκιού, ζάχαρη, άμυλο αραβοσίτου, τεχνητές γεύσεις και τεχνητά χρώματα. Τα σνακ που είναι φτιαγμένα με αυτά τα συστατικά μπορούν εύκολα να περιέχουν περίπου 20 γραμμάρια υδατάνθρακες σε μια μερίδα περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας πινγκ πονγκ. Θα μπορούσατε να πάρετε την ίδια ποσότητα υδατανθράκων από την κατανάλωση μιας μερίδας (ένα φλιτζάνι) φρέσκων βατόμουρων, ενός μέσου μήλου ή δύο ακτινιδίων, τα οποία περιέχουν ίνες, αντιοξειδωτικά και γενικότερα θρεπτικά συστατικά.

Trail Mix

Το trail mix εξαρτάται πραγματικά από τον τρόπο κατασκευής του. Πολλές μάρκες περιέχουν αποξηραμένα φρούτα που έχουν γλυκανθεί με ζάχαρη και έχουν υποστεί επεξεργασία με τεχνητά συντηρητικά.

Αντί για αυτό, φτιάξτε το δικό σας. Συμπεριλάβετε ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, καρύδια, πεκάν ή φιστίκια καθώς και σπόρους, όπως κολοκυθόσπορους ή ηλιόσπορους ως τα κύρια συστατικά. Προσθέστε μια μικρότερη ποσότητα αποξηραμένων φρούτων χωρίς ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά, όπως μερικά ψιλοκομμένα ξηρά σύκα, δαμάσκηνα ή αποξηραμένα κεράσια. Και αν πρέπει να προσθέσετε λίγη γλυκύτητα, κόψτε ένα τετράγωνο ή δύο από 70% μαύρη σοκολάτα για να το προσθέσετε στο μείγμα.

 

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post