5 + 1 από τα χειρότερα ορεκτικά

Τηγανιτά κρεμμύδια

Μπορεί να είναι ένα υπέροχο ορεκτικό για τους λάτρεις των τηγανητών κρεμμυδιών. Αυτό το πιάτο κρεμμύδι σε ένα εστιατόριο μπορεί να έχει 1.950 θερμίδες, 155 γραμμάρια (g) λίπους και 3.840 χιλιοστόγραμμα (mg) νατρίου - υπερδιπλασιάζει το ημερήσιο όριο νατρίου για υγιείς ενήλικες.

Κρεμώδες dip με σπανάκι και αγκινάρες

Μην αφήσετε τη λέξη "σπανάκι" να σας ξεγελάσει. Το παραδοσιακό dip με σπανάκι και αγκινάρες δεν είναι ένα υγιεινό ορεκτικό.  Μια τυπική μερίδα έχει περίπου 1.600 θερμίδες, 100 γραμμάρια λίπους και 2.500 χιλιοστόγραμμα νατρίου. Το πρόβλημα είναι η βάση κρέμας, η οποία είναι γεμάτη με κορεσμένο λίπος. Εάν φτιάξετε αυτό το dip στο σπίτι, χρησιμοποιήστε μια βάση από μη λιπαρό ελληνικό γιαούρτι αντί για κρέμα.

Τηγανητές πατάτες με λιωμένο τυρί.

Αυτό το πιάτο είναι πατάτες τηγανιτές με λιωμένο τυρί στην κορυφή. Οι παραλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν κομμάτια μπέικον ή και σάλτσα. Μια πλήρης μερίδα περιέχει έως 2.000 θερμίδες, 134 γραμμάρια λίπους και 2.800 χιλιοστόγραμμα νατρίου, το οποίο είναι περισσότερο νάτριο από ό, τι πρέπει να τρώτε σε μια ολόκληρη ημέρα.

Μικρά cheeseburgers

Είναι μικρά, αλλά αυτό το ορεκτικό περιέχει πολλές θερμίδες. Μια τυπική παραγγελία εστιατορίου περιλαμβάνει τρία μπιφτέκια με τυρί και σάλτσα, που συνολικά έχουν 1.270 θερμίδες, 82 g λίπους και 2.310 mg νατρίου.

Potato wedges με γέμιση

Τα potato wedges με γέμιση από λιωμένο τυρί, κρέας και sour cream είναι τόσο παχυντικά όσο και δελεαστικά. Με περισσότερες από 150 θερμίδες σε μια πατάτα είναι δύσκολο να φάτε μόνο μια. .

Τηγανιτά καλαμαράκια

Όπως πολλοί τύποι θαλασσινών έτσι και το καλαμάρι μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Όχι όμως όταν είναι παναρισμένο, τηγανητό και είναι γεμάτο θερμίδες και λίπος. Μια τυπική μερίδα εστιατορίου περιέχει περίπου 900 θερμίδες, 54 g λίπους και 2.300 mg νατρίου, χωρίς να περιλαμβάνει σάλτσα.

Στικς μοτσαρέλας

Είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε αυτό, αλλά θα πρέπει να δείτε και τα συστατικά του. Μια τυπική μερίδα έχει 930 θερμίδες, 48 g λίπους και 2.640 mg νατρίου.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post