5 + 1 καλύτερα φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Ποια φρούτα όμως θα έχουν τη λιγότερη επίδραση στο σάκχαρό σας;

Ενώ τα φρούτα περιέχουν πολλά άλλα υγιεινά θρεπτικά συστατικά, ορισμένες ποικιλίες έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από άλλες. Μάθετε ποια φρούτα έχουν τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ώστε να μπορείτε να ικανοποιήσετε τη λιγούρα σας για γλυκό καλύτερα.

 

  1. Ακτινίδια

Αυτά τα «περίεργα» πράσινα φρούτα θεωρούνται τεχνικά και μούρα. Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και χαμηλά σε ζάχαρη - με μόλις έξι γραμμάρια ανά ακτινίδιο. Μπορείτε να βρείτε ακτινίδια όλο το χρόνο στο μανάβικο.

  1. Αβοκάντο

Αν και δεν είναι ακριβώς το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε φρούτα, τα αβοκάντο είναι πράγματι φρούτα και φυσικά χαμηλά σε ζάχαρη. Ένα ολόκληρο ακατέργαστο αβοκάντο έχει μόνο ένα γραμμάριο ζάχαρης. Αυτό που έχουν πολλά αβοκάντο είναι τα υγιεινά λιπαρά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να νιώσετε χορτάτοι.

  1. Καρπούζι

Τα καρπούζια είναι τα γνωστά καλοκαιρινά φρούτα. Μπορεί να μοιάζουν με λιχουδιά, αλλά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Ένα ολόκληρο φλιτζάνι καρπούζι σε κύβους έχει λιγότερο από 10 γραμμάρια ζάχαρης. Ένα πλεονέκτημα της κατανάλωσης καρπουζιού είναι επίσης ότι αποτελούν μια εξαιρετική πηγή σιδήρου.

  1. Πεπόνι

Τα πεπόνια οφείλουν το πορτοκαλί χρώμα τους στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α. Ένα φλιτζάνι αυτού του νόστιμου φρούτου περιέχει λιγότερο από 13 γραμμάρια ζάχαρης. Αυτό μπορεί να είναι λίγο υψηλότερο από άλλα φρούτα, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο από άλλες επιλογές.

  1. Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε ένα γλυκό σνακ χωρίς όλες τις θερμίδες και τη ζάχαρη, ενώ ταυτόχρονα ενισχύετε την πρόσληψη βιταμίνης C. Ένα τυπικό πορτοκάλι έχει περίπου 12 γραμμάρια ζάχαρης ανά φρούτο και λιγότερο από 70 θερμίδες.

  1. Ροδάκινα

Τα ροδάκινα μπορεί να είναι απίστευτα γλυκά, αλλά έχουν λιγότερο από 13 γραμμάρια ζάχαρης σε ένα μεσαίου μεγέθους φρούτο.

Συνοπτικά

Αυτά τα φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη περιέχουν από ένα έως 13 γραμμάρια ζάχαρης, αλλά θυμηθείτε ότι το μέγεθος της μερίδας κάνει τη διαφορά.

Φυσικά, όλα τα φρούτα περιέχουν πολύ περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες σε σύγκριση με τα ζαχαρούχα επεξεργασμένα σνακ. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη, πράγμα που σημαίνει ότι το σάκχαρο στο αίμα σας δεν θα αυξηθεί τόσο γρήγορα μετά την κατανάλωση φρούτων. Όπως με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, το μέτρο είναι το κλειδί.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post