5+1 συνήθειες των υγιών ανθρώπων!

Πρωινό

Είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. Ξεκινά το μεταβολισμό σας και σας εμποδίζει να φάτε αργότερα. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι οι ενήλικες που έχουν ένα υγιεινό πρωινό αποδίδουν καλύτερα στη δουλειά και τα παιδιά που τρώνε ένα πρωινό γεύμα έχουν υψηλότερη βαθμολογία στις εξετάσεις. Εάν ένα μεγάλο πρωινό δεν είναι κατάλληλο για εσάς, προτιμήστε κάτι ελαφρύ όπως φρούτα. Απλώς μην το παραλείψετε.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα μακροπρόθεσμα. Μόλις έχετε χρόνο καθίστε να σκεφτείτε και λάβετε υπόψη τους στόχους και τις ανάγκες σας Θέλετε να χάσετε βάρος; Να μειώσετε τη ζάχαρη, το λίπος ή τους υδατάνθρακες; Να προσθέσετε πρωτεΐνες ή βιταμίνες; Η προετοιμασία γευμάτων σας κρατά τον έλεγχο. Ξέρετε τι τρώτε και πότε.

Πίνετε άφθονο νερό

Σας προσφέρει τόσα πολλά καλά! Το να είστε ενυδατωμένοι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Ένας άλλος λόγος για να πιείτε νερό; Τα ποτά ζάχαρης συνδέονται με την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2. Εάν δεν είστε λάτρεις του απλού νερού, προσθέστε για γεύση φέτες πορτοκάλι, λεμόνι, καρπούζι ή αγγούρι.

Κάντε ένα διάλειμμα άσκησης

Μην πάρετε απλώς ένα άλλο φλιτζάνι καφέ - σηκωθείτε και προχωρήστε. Είναι υπέροχο για το σώμα και το μυαλό σας. Μόνο 30 λεπτά περπάτημα πέντε φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε καλύτερη διάθεση. Και αν δεν μπορείτε να κάνετε αυτά τα λεπτά συνεχόμενο, μπορείτε να τα σπάσετε.

Αποσυνδεθείτε

Ελέγχετε πολύ τα email και τα social media; Σίγουρα, οι τελευταίες ενημερώσεις των φίλων και της οικογένειάς σας απέχουν μόλις ένα κλικ, αλλά πρέπει πραγματικά να δείτε φωτογραφίες του τελευταίου γεύματος του ξαδέλφου σας; Αφήστε το να περιμένει μέχρι το πρωί. Ορίστε μια ώρα για αποσύνδεση και απενεργοποίηση του τηλεφώνου. Όταν περιορίζετε τον χρόνο της οθόνης, σας ελευθερώνει να κάνετε άλλα πράγματα. Κάντε μια βόλτα ή διαβάστε ένα βιβλίο.

Καλό ύπνο

Υπάρχουν πάρα πολλά οφέλη που δημιουργούν μια λίστα. Ο καλός ύπνος σας κρατά σε καλύτερη διάθεση, οξύνει τη μνήμη και την εστίαση και σας βοηθά να μάθετε νέα πράγματα. Μακροπρόθεσμα, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεω. Στόχος είναι να κοιμηθείτε για 7 έως 9 ώρες τη νύχτα.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post