4 τροφές πλούσιες σε νερό που θα σας βοηθήσουν να μείνετε ενυδατωμένοι

Για την ακρίβεια, το να μην πίνετε αρκετό νερό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση η οποία μπορεί να προκαλέσει κούραση, πονοκεφάλους, δερματικά προβλήματα, κράμπες, χαμηλή πίεση και γρήγορο καρδιακό ρυθμό.

Επιπλέον, μια παρατεταμένη αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές όπως βλάβη στα όργανα.

Οι ειδικοί γενικά συνιστούν να πίνετε πολλά ποτήρια νερό μέσα στην ημέρα για να εκπληρώσετε τις ανάγκες ενυδάτωσης.

Αν και το να πίνετε νερό είναι σημαντικό, μπορείτε να το πάρετε και μέσα από τα φαγητά καθώς υπάρχουν πολλά υγιεινά φαγητά που μπορούν να σας προσφέρουν μια μεγάλη ποσότητα νερού στη διατροφή σας.

  1. Καρπούζι

Περιεκτικότητα σε νερό: 92%

Το καρπούζι είναι πολύ υγιεινό και αποτελεί ένα από τα πιο ενυδατικά φαγητά που μπορείτε να φάτε.

Μια κούπα καρπουζιού περιέχει παραπάνω από μισή κούπα νερού. Επιπλέον, έχει ίνες, θρεπτικές ουσίες, βιταμίνη C και A και μαγνήσιο. Είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες καθώς έχει 46 για κάθε κούπα.

Τα φαγητά με χαμηλές θερμίδες, που στην συγκεκριμένη περίπτωση οφείλεται στην περιεκτικότητα σε νερό, μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια βάρους καθώς σας κάνουν να αισθανόσαστε πιο γρήγορα πληρότητα.

Μπορείτε να εντάξετε το καρπούζι στη διατροφή σας καταναλώνοντάς το ως σνακ ή ως συνοδευτικό πιάτο. Επιπλέον είναι τέλειο υλικό για να φτιάχνετε σαλάτες.

  1. Φράουλες

Περιεκτικότητα σε νερό: 91%

Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, κάτι που τις καθιστά μια εξαιρετικά ενυδατική τροφή.  

Επειδή περίπου το 91% του βάρους φράουλας προέρχεται από το νερό, η κατανάλωσή τους μπορεί να συμβάλει στην καθημερινή κατανάλωση νερού.

Επιπλέον, οι φράουλες παρέχουν πολλές ίνες και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ασθένειες καθώς και βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του φυλλικού οξέος και του μαγγανίου.

Η κατανάλωση φράουλας σε τακτική βάση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις φλεγμονές, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, Αλτσχάιμερ και διάφορους τύπους καρκίνου.

Είναι εύκολο να συμπεριλάβετε τις φράουλες στη διατροφή σας ως smoothies ή ενσωματώνοντάς τις σε σαλάτες.

  1. Ροδάκινα

Περιεκτικότητα σε νερό: 89%

Τα ροδάκινα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία και είναι πολύ ενυδατικά φρούτα.

Κοντά στο 90% του βάρους τους είναι το νερό. Παρέχουν επίσης διάφορες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνες Β και κάλιο.

Η περιεκτικότητά τους σε ίνες και νερό είναι και λόγος που έχουν τόσες λίγες θερμίδες. Ένα μεσαίου μεγέθους ροδάκινο έχει μόλις 60 θερμίδες.

Είναι απλό να προσθέσετε ροδάκινα στη διατροφή σας. Συνήθως συνδυάζονται με λουκουμάδες και σαλάτες και επίσης μπορούν να συνοδέψουν υπέροχα το τυρί cottage και το γιαούρτι.

  1. Αγγούρι

Περιεκτικότητα σε νερό: 95%

Τα αγγούρια είναι άλλο ένα υγιές και ενυδατικό φαγητό που υπάρχει στη διατροφή σας.

Αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από νερό και παρέχουν επίσης μια μικρή ποσότητα ορισμένων θρεπτικών ουσιών, όπως η βιταμίνη Κ, το κάλιο και το μαγνήσιο.

Σε σύγκριση με άλλα λαχανικά πλούσια σε νερό, τα αγγούρια έχουν την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες. Υπάρχουν μόνο 8 θερμίδες σε μισό κύπελλο (52 γραμμάρια).

Μπορείτε να φάτε μια σχετικά μεγάλη ποσότητα αγγουριών χωρίς να πάρετε θερμίδες και αυτό είναι σημαντικό για τη διατήρηση του βάρους σας.

Είναι εύκολο να ενσωματώσετε τα αγγούρια στη διατροφή σας. Συνήθως προστίθενται σε σαλάτες και σάντουιτς, αλλά μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν σε μαγειρεμένα πιάτα όπως οι σούπες.

 Source: www.healthline.com 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post