4 έξυπνα tips για προετοιμασίας γευμάτων που εξοικονομούν χρόνο

Αλλά όταν έρχεστε στο σπίτι εξαντλημένοι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να μαγειρέψετε.

Για να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε τον χρόνο προετοιμασίας σας, αυτές είναι εύκολες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις κουζίνες σας.

Κόψτε αρκετά λαχανικά

Εάν προετοιμάζετε γεύματα μόνο για τον εαυτό σας ή για ένα άλλο άτομο, δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από μία ώρα για να πλύνετε, να ξεφλουδίσετε και να κόψετε όλα τα λαχανικά που χρειάζεστε για ολόκληρη την εβδομάδα.

Μαγειρέψτε μία ή δύο πηγές πρωτεΐνης

Ψήστε στη σχάρα τα φιλέτα σολομού ή βράστε ταυτόχρονα μισή ντουζίνα αυγά και θα έχετε ευέλικτη, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που μπορεί να διαρκέσει ολόκληρη την εβδομάδα εργασίας.

Οι vegetarians και οι vegans μπορούν επίσης να ακολουθήσουν αυτό το tip μαγειρεύοντας μια μεγάλη κατσαρόλα με φακές, ρεβίθια ή φασόλια ταυτόχρονα, με σκοπό να τα προσθέσετε σε πιάτα με βάση τα λαχανικά όλη την εβδομάδα.

Συσκευάστε τα τρόφιμα σε δοχεία αποθήκευσης

Πάρτε δοχεία αποθήκευσης τροφίμων σε διάφορα μεγέθη, ώστε να έχετε μέρη για να διαχωρίσετε και να αποθηκεύσετε προκατασκευασμένα λαχανικά, σάλτσες, πρωτεΐνες και άλλα είδη. Τα δοχεία θα τα βοηθήσουν να παραμείνουν φρέσκα.

Συνεχίστε να μετράτε τις μερίδες φαγητού

Μόλις έχετε δοχεία γεμάτα με φαγητό αξίας μιας εβδομάδας, μπορεί να είναι δύσκολο να μετρήσετε το κατάλληλο μέγεθος μερίδας για ένα γεύμα. Συνεπώς, θα πρέπει να συνεχίσετε να μετράτε τις μερίδες φαγητού σας.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post