4 συμβουλές για να τρώτε υγιεινά χωρίς να κάνετε δίαιτα
Μια τέτοια σύγχυση μπορεί να προκαλέσει κάποια αμφιβολία σχετικά με τις επιλογές τροφίμων ή να κάνει πολλούς να κάνουν δραστικές αλλαγές διατροφής. Εάν δεν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε μια εντελώς νέα δίαιτα, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία σας χωρίς πολλούς κανόνες. Εδώ είναι μερικοί γρήγοροι και εύκολοι τρόποι να τρώτε πιο υγιεινά χωρίς να αλλάξατε πολλά πράγματα απότομα.
1) Προσθήκη χρώματος
Μερικές φορές εστιάζουμε τόσο στο να μην τρώμε τα "ανθυγιεινά" πράγματα που δεν προσέχουμε τις υγιεινές προσθήκες που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Ένα από τα πρόσφατα άρθρα του Fast Take υπογράμμισε ότι αυτό που δεν τρώμε αρκετά (π.χ. φρούτα και λαχανικά) μπορεί να είναι πιο επιζήμιο σε σχέση με λιγότερο υγιεινές επιλογές που κάνουμε. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε από κάπου, δοκιμάστε να προσθέσετε κάποιο χρώμα στα γεύματά σας ή τα σνακ σας.
2) Συντονιστείτε με την πείνα σας
Μια μέθοδος κατανάλωσης φαγητού είναι να ακούτε την πείνας ας και να αισθάνεστε την πληρότητα όταν τρώτε. Αυτό σας αφήνει να φάτε όλα τα είδη των τροφίμων. Αν ακούτε πότε πεινάτε και σταματάτε όταν το σώμα σας νιώθει πλήρες, μπορεί να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής. Μπορείτε να εμπιστευθείτε το σώμα σας το οποίο θα σας πει πότε είστε πεινασμένοι και θα σας δώσει σήμα να σταματήσετε όταν γεμίσετε.
3) Χρησιμοποιήστε τους εσωτερικούς διαδρόμους του μπακάλικου
Έχετε ακούσει ποτέ ότι πρέπει να "ψωνίζετε μόνο στην περίμετρο του καταστήματος"; Ενώ αυτή είναι συχνά μια καλή συμβουλή, δεν είναι ακριβώς η πιο τεκμηριωμένη. Υπάρχουν πολλά υγιεινά τρόφιμα συσκευασίας που βρίσκονται στους εσωτερικούς διαδρόμους των παντοπωλείων: ζυμαρικά και ψωμιά ολικής αλέσεως, μαγειρικά έλαια, ξηροί καρποί, δημητριακά και βρώμη με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και αποξηραμένα φασόλια. Μερικοί άνθρωποι οριοθετούν αυστηρά το "υγιές" ως "φρέσκο" ή "μη επεξεργασμένο" με οτιδήποτε εκτός αυτού που θεωρείται "ανθυγιεινό". Η διεύρυνση του ορισμού σας για υγιή πέρα από τη θέση του στο κατάστημα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε πιο προσιτές, ευέλικτες και ευχάριστες επιλογές τροφίμων που θα συμβάλουν στην καλή υγεία.
4) Σε περίπτωση αμφιβολίας, θυμηθείτε τα μακροθρεπτικά συστατικά
Διαβάζοντας αυτό το άρθρο μπορεί να σκεφτείτε: "Καλά ως εδώ, αλλά πώς μπορώ πραγματικά να φτιάξω ένα γεύμα ;!" Δεν υπάρχει κάποια σίγουρη απάντηση, αλλά πολλοί διαιτολόγοι συνιστούν ότι για να χτίσετε τα γεύματά σας είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε μια ποικιλία από ομάδες τροφίμων ή και τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά: υδατάνθρακες, λίπος και πρωτεΐνες. Οι ίνες και οι πρωτεΐνες θεωρείται ότι βοηθούν στην πληρότητα, οπότε και αυτές θα μπορούσαν να είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Παραδείγματα πρωινών με τη χρήση αυτής της λογικής είναι: (1) μια μπανάνα, το φυστικοβούτυρο και το γιαούρτι ή (2) η βρώμη με καρύδια και μισό αβοκάντο στο πλάι. Το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να είναι μια σαλάτα σπανακιού που ολοκληρώνεται με ένα κομμένο σε φέτες ψημένο αυγό, τυρί ή / και άπαχο στήθος κοτόπουλου και μια πίτα στο πλάι.
Η υγιεινή διατροφή δεν πρέπει να είναι πολύ περίπλοκη - θα πρέπει να δουλεύει για εσάς, το πρόγραμμά σας και τον προϋπολογισμό σας. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα κάνουν την οικοδόμηση υγιεινών γευμάτων και σνακ λίγο πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.
Πηγή: https://foodinsight.org/
Leave a comment