4 Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας σήμερα

Να είσαι δραστήριοι

Η άσκηση είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία σας, την ψυχική σας ευεξία, ακόμη και τη λίμπιντο σας. Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε σε κάποιο Μαραθώνιο - απλώς αυξήστε τον καρδιακό σας ρυθμό για περίπου 30 λεπτά μερικές φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να ασχοληθείτε με την κηπουρική ή και να κάνετε μια βόλτα γύρω από το σπίτι σας. Εάν δεν μπορεί να σας γίνει ρουτίνα όταν είστε μόνοι σας, τότε προσπαθήστε έναν πιο κοινωνικό τρόπο: Συμμετάσχετε σε ομαδικές δραστηριότητες ή προγραμματίστε τακτικούς περίπατους με κάποιον φίλο.  

Συνεχίστε να κινείστε

Εάν εργάζεστε σε γραφείο, σηκωθείτε και περπατήστε. Θα κάψετε περισσότερες θερμίδες, θα βελτιώσετε την κυκλοφορία σας και θα έχετε καλύτερη προσοχή. Μπορεί ακόμη και να αποτρέψει ορισμένα προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Να τρώτε τα χόρτα σας

Kale, σπανάκι, μαρούλι, ρόκα, μπρόκολο και πολλά άλλα - φροντίστε να έχετε διαθέσιμα πολλά από αυτά τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά. Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, είναι χαμηλά σε θερμίδες και έχουν πολλές ίνες, που σας γεμίζουν και ικανοποιούν την πείνα σας.

Διαχειριστείτε το άγχος σας

Όλοι έχουμε άγχος στη ζωή μας. Εάν αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό - κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς σας και δεν το χειρίζεστε καλά, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, έλκη και καρδιακές παθήσεις. Λοιπόν, αφιερώστε χρόνο για να αναπνέετε, κάντε κάτι που σας ηρεμεί και προσπαθήστε να αποδεχτείτε ότι κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι σας - όπως για παράδειγμα η κίνηση σε ώρα αιχμής.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post