4 γευστικά σνακ για ανθρώπους με διαβήτη

 Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως, καθώς υπάρχουν πολλές υγιεινές επιλογές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Ανακαλύψτε 4 υπέροχα σνακ για ανθρώπους με διαβήτη.

 

  1. Καβουρδισμένα ρεβύθια

Τα ρεβύθια είναι ένα εξαιρετικά υγιές όσπριο.

Υπάρχουν περίπου 15 γραμμάρια πρωτεΐνης και 13 γραμμάρια ινών σε μια μερίδα ρεβιθιών (165 γραμμάρια), καθιστώντας τα ένα εξαιρετικό σνακ για άτομα με διαβήτη.

Έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση ρεβυθιών σε τακτική βάση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της εξέλιξης του διαβήτη, χάρη στη δυνατότητα βελτίωσης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Σε μια μελέτη, 19 ενήλικες που κατανάλωναν ένα γεύμα που είχε ως βάση τα ρεβύθια καθημερινά για έξι εβδομάδες, είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης μετά το φαγητό, σε σύγκριση με τα άτομα που κατανάλωναν σιμιγδάλι με βάση το σιτάρι.

Ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε ρεβίθια είναι να τα ψήσετε. Έχουν καλύτερη γεύση όταν ψημένα με ελαιόλαδο και καρυκεύματα της επιλογής σας.

 

  1. Cottage Cheese

Το τυρί Cottage είναι ένα καλό σνακ για άτομα με διαβήτη.

Μισό φλυτζάνι (περίπου 112 γραμμάρια) από τυρί cottage προσφέρει αρκετές βιταμίνες και μέταλλα, επιπλέον 13 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 4 γραμμάρια υδατάνθρακες.

Η μείωση του σακχάρου στο αίμα του cottage συχνά αποδίδονται στο υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών του.

Εάν επιλέξετε κανονικό τυρί cottage αντί για μειωμένης περιεκτικότητας σε λιπαρά, θα επωφεληθείτε επίσης από τις ιδιότητες λίπους που μειώνουν τη γλυκόζη του αίματος.

Το τυρί Cottage έχει υπέροχη γεύση, αλλά μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με φρούτα για επιπλέον θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες.

 

  1. Τυρί και crackers ολικής αλέσεως

Τα "σάντουιτς Cracker" είναι ένα δημοφιλές σνακ, και μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας, προσθέτοντας μερικά ολόκληρα κράκερ με φέτες τυριού.

Είναι μια καλή επιλογή σνακ εάν έχετε διαβήτη. Ενώ τα κρακερς μπορεί να είναι υψηλά σε περιεκτικότητα υδατανθράκων, το λίπος στο τυρί και οι ίνες στα κράκερ μπορεί να τους εμποδίσει να δημιουργήσουν σάκχαρο του αίματός σας.

Η πρόσληψη λιπών από γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί μπορεί να επιβραδύνει την πέψη των υδατανθράκων, να μειώσει τα επίπεδα ινσουλίνης και να προωθήσει την απελευθέρωση ορμονών που μειώνουν το σάκχαρο του αίματος, όπως το GLP-1.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει προσεκτικά τα κράκερ σας, καθώς πολλές μάρκες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλεύρι και πρόσθετα ζάχαρα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Για να αποφύγετε αυτά τα συστατικά, επιλέξτε πάντα κράκερ που παρασκευάζονται με 100% δημητριακά ολικής αλέσεως.

 

  1. Τονοσαλάτα

Η σαλάτα τόνου παρασκευάζεται συνδυάζοντας τον τόνο με τη μαγιονέζα και άλλα συστατικά, όπως το σέλινο και τα κρεμμύδια.

Μια μερίδα (90 γραμμάρια) παρέχει 22 γραμμάρια πρωτεΐνης και δεν περιέχει υδατάνθρακες, γεγονός που την καθιστά μια εξαιρετική επιλογή σνακ εάν έχετε διαβήτη.

Επιπλέον, ο τόνος είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη λόγω της δυνατότητάς τους να μειώνουν τη φλεγμονή και να βελτιώνουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Μπορείτε να κάνετε την τονοσαλάτα ακόμη πιο υγιεινή και υψηλότερη σε πρωτεΐνες αναμειγνύοντάς την με το τυρί cottage ή το γιαούρτι, αντί της μαγιονέζας.

Πηγή: https://www.healthline.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post