4 έξυπνοι τρόποι για να πίνετε περισσότερο νερό

Καθώς πολλοί μπορεί να ταλαιπωρούνται στο να διατηρήσουν μια καλή ρουτίνα σχετικά με την κατανάλωση υγρών, ακολουθούν 4 έξυπνοι τρόποι για να σας βοηθήσουν να παίρνετε τα υγρά που χρειάζεται ο οργανισμός σας, καθημερινά.

 

 1. Κατανοήστε τις ανάγκες του σώματός σας για υγρά

Πριν αποφασίσετε για την κατανάλωση νερού, θα πρέπει να κατανοήσετε τις ανάγκες που έχει το σώμα σας για υγρά.

Μια κοινή σύσταση για ημερήσια πρόσληψη νερού είναι 1920 ml ή 8 ποτήρια νερό. Αυτό όμως δεν βασίζεται στην επιστήμη.

Η Εθνική Ιατρική Ακαδημία της Αμερικής συστήνει στους άντρες να καταναλώνουν 3700 ml νερό και στις γυναίκες 2700 ml υγρών ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων των υγρών από το νερό, άλλα ποτά και τρόφιμα.

Φυσικά όμως αξίζει να τονιστεί ότι δεν είναι σωστό να διατυπώνονται γενικές συστάσεις καθώς οι ανάγκες για υγρά του καθενός εξαρτώνται από παράγοντες όπως το επίπεδο της δραστηριότητάς, την τοποθεσία, την κατάσταση υγείας και πολλά άλλα.

 1. Βάλτε υπενθυμίσεις

Μπορείτε επίσης να βάζετε υπενθυμίσεις για να πίνετε περισσότερο νερό χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή ή το ξυπνητήρι στο smartphone ή το smartwatch σας.

Για παράδειγμα, δοκιμάστε να βάλετε μια υπενθύμιση για να πιείτε μερικές γουλιές νερό κάθε 30 λεπτά ή να βάλτε μια υπενθύμιση για να τελειώσετε να πίνετε το ποτήρι σας και να το ξαναγεμίζετε κάθε μια ώρα.

Αυτές οι υπενθυμίσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την πρόσληψη νερού, ειδικά αν ξεχνιέστε ή είστε πολύ απασχολημένοι.

 1. Πίνετε όλη την ημέρα

Η διαρκής κατανάλωση νερού καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος που σας βοηθάει να πετύχετε τους στόχους σας.

Πίνοντας μια γουλιά νερό συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα σας βοηθήσει να μην στεγνώσει το στόμα σας καθώς και να κρατήσετε την αναπνοή σας πιο φρέσκια

Κρατήστε ένα ποτήρι νερό ή ένα μεταλλικό μπουκάλι κοντά σας ώστε να το βλέπετε και έτσι θα έχετε μια οπτική υπενθύμιση για να πιείτε λίγο νερό.

 1. Τρώτε περισσότερα τρόφιμα που έχουν νερό

Ένας απλός τρόπος για να πάρετε περισσότερο νερό είναι να τρώτε περισσότερα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι ιδιαίτερα υψηλά σε περιεκτικότητα νερού καθώς περιλαμβάνουν:

 • Μαρούλι: 96% νερό
 • Σέλινο: 95% νερό
 • Κολοκυθάκια: 95% νερό
 • Λάχανο: 92% νερό
 • Καρπούζι: 91% νερό
 • Πεπόνι Κανταλούπε: 90% νερό
 • Πεπόνι μελιού: 90% νερό

Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά, αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που προάγουν τη γενική υγεία σας.

Πηγή: https://www.healthline.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post