Ανοιξιάτικη Αλλεργία: 4 Τροφές που θα σε βοηθήσουν

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν, όλα ξεκινούν από μια σωστή διατροφή, η οποία χτίζει και διατηρεί έναν υγιή οργανισμό.

Είναι μερικές τροφές που ίσως να υπάρχουν ήδη στην διατροφή μας, που συγκεκριμένα αυτές τις ανοιξιάτικες μέρες θα γίνουν οι καλύτεροι μας φίλοι.

Αν υποφέρετε από εποχιακές αλλεργίες και τις χρησιμοποιείτε ήδη, συνεχίστε έτσι, αν όχι, ξεκινήστε σήμερα κιόλας να τις εντάσσετε στην καθημερινότητά σας και δείτε τα αποτελέσματα. Το σίγουρο είναι πως πέρα από την θετική επίδραση που έχουν όσων αφορά τις αλλεργίες, περιέχουν παραπάνω οφέλη που βοηθούν τον οργανισμό μας. 

Μερικές από αυτές τις τροφές είναι οι εξής:

  1. ΣΚΟΡΔΟ: βοηθά στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και με τις αντιβιοτικές του ιδιότητα, δρα σαν φυσικό φάρμακο σε λοιμώξεις και αλλεργίες.
  2. ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ: περιέχουν υψηλή ποσότητα της βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξίνων από τον οργανισμό μας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
  3. ΤΖΙΝΤΖΕΡ:  όπως και τα εσπεριδοειδή φρούτα, περιέχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης C, κάτι που το μεταμορφώνει σε φυσικό αντιισταμινικό φάρμακο.
  4. ΛΙΠΑΡΑ ΨΑΡΙΑ: είναι η καλύτερη πηγή ω-3 λιπαρών οξέων τα οποία μειώνουν σημαντικά την φλεγμονή από οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post