4 κορυφαία τρόφιμα για υγιή μαλλιά

Γλυκοπατάτες

Έχετε ξηρά μαλλιά που έχουν χάσει τη λάμψη της; Οι γλυκοπατάτες είναι γεμάτες με ένα καλό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται βήτα καροτίνη. Το σώμα σας μετατρέπει το β-καροτένιο σε βιταμίνη Α. Αυτό βοηθά στην προστασία από ξηρά, θαμπά μαλλιά. Ενθαρρύνει επίσης τους αδένες στο τριχωτό της κεφαλής σας να παράγουν ένα λιπαρό υγρό που ονομάζεται σμήγμα και το οποίο εμποδίζει την ξήρανση των μαλλιών. Μπορείτε επίσης να βρείτε β-καροτένιο σε άλλα πορτοκαλί λαχανικά όπως καρότα, κολοκύθα, πεπόνι και μάνγκο.

Κανέλα

Ρίξτε αυτό το μπαχαρικό στο πλιγούρι βρώμης, στον τοστ και στον καφέ σας. Βοηθά στη ροή του αίματος, δηλαδή στην κυκλοφορία. Αυτό φέρνει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα θυλάκια των μαλλιών σας.

Αυγά

Οι ανάγκες πρωτεΐνης και σιδήρου σας καλύπτονται όταν τρώτε αυγά. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β που ονομάζεται βιοτίνη που βοηθά την ανάπτυξη των μαλλιών. Η έλλειψη αρκετής βιταμίνης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Η βιοτίνη βοηθά επίσης στην ενίσχυση των εύθραυστων νυχιών.

Στρείδια

Αυτά είναι πλούσια σε ψευδάργυρο. Όταν δεν έχετε αρκετό από αυτό το μέταλλο στη διατροφή σας, μπορεί να προκληθεί τριχόπτωση - ακόμη και στις βλεφαρίδες σας. Τα κύτταρα που χτίζουν τα μαλλιά βασίζονται στον ψευδάργυρο για να δουλέψουν σκληρότερα.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post