4 από τα καλύτερα και πιο υγιεινά ορεκτικά

Κεμπάπ λαχανικών

Τα σουβλάκια λαχανικών στη σχάρα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση χαμηλών θερμίδων. Εάν αυτό δεν είναι στο μενού, ζητήστε τα ψητά λαχανικά που αποτελούν συνοδευτικό πιάτο ως ορεκτικό. Τα Veggie kabobs είναι επίσης εύκολο να φτιαχτούν: Σουβλάκια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, μανιτάρια, ντομάτες και κολοκυθάκια. Βουρτσίστε με σκόρδο χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και μαρινάρετε με βότανα. Δύο μεγάλα καλαμάκια θα έχουν περίπου 75 θερμίδες.

Σαλάτα με σπανάκι

Τα καλύτερα ορεκτικά είναι χαμηλά σε θερμίδες, αλλά αρκετά ικανοποιητικά για να περιορίσουν την ποσότητα που τρώτε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου γεύματος. Οι σαλάτες που είναι φτιαγμένες με σπανάκι ή άλλα φυλλώδη πράσινα το κάνουν αυτό πολύ καλά. Μελέτες δείχνουν ότι θα φάτε περίπου 10% λιγότερο κατά τη διάρκεια ενός γεύματος εάν ξεκινήσετε με σαλάτα. Ένα φλιτζάνι φρέσκο ​​σπανάκι με μια κουταλιά της σούπας βινεγκρέτ έχει περίπου 80 θερμίδες.

Γεμιστά μανιτάρια

Το γέμισμα μανιταριών αντί για τις τηγανητές πατάτες βοηθούν στη διατήρηση του μεγέθους της μερίδας. Τα καπάκια μανιταριών που είναι γεμιστά με τυρί και ψίχουλα ψωμιού έχουν λιγότερες από 50 θερμίδες το καθένα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε 6 τέτοια και να διατηρήσετε το ορεκτικό σας κάτω από 300 θερμίδες. Παράλληλα έχουν 19 γραμμάρια λίπους και 720 mg νατρίου.

Χορτόσουπα

Το να πάρετε ένα μπολ σούπας μπορεί να περιορίσει το ποσό που θα φάτε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου γεύματος. Το κλειδί είναι να επιλέξετε μια σούπα χαμηλών θερμίδων, όπως μια σούπα λαχανικών με βάση την ντομάτα. Ένα μπολ έχει περίπου 160 θερμίδες, 3,5 γραμμάρια λίπους και 1.240 mg νατρίου. Μείνετε μακριά από σούπες λαχανικών με βάση την κρέμα, οι οποίες είναι υψηλότερες σε θερμίδες και κορεσμένα λίπη.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post