Αυτές οι 4 πρωινές συνήθειες μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

 

  1. Προσθέστε κάποια άσκηση

Η πρωινή σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της απώλειας βάρους.

Μια μελέτη σε 50 γυναίκες με υπερβολικό βάρος μέτρησε τα αποτελέσματα της αερόβιας άσκησης σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Αν και δεν παρατηρήθηκε μεγάλη διαφορά σε συγκεκριμένες λιγούρες φαγητού μεταξύ εκείνων που γυμναζόντουσαν το πρωί σε σχέση με το απόγευμα, η άσκηση το πρωί συσχετίστηκε με υψηλότερο επίπεδο κορεσμού.

Η άσκηση το πρωί μπορεί επίσης να διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά αρνητικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής πείνας.

Μία μελέτη σε 35 άτομα με διαβήτη τύπου 1 έδειξε ότι η άσκηση το πρωί συσχετίστηκε με βελτιωμένο έλεγχο σακχάρου στο αίμα.

Ωστόσο, αυτές οι μελέτες επικεντρώθηκαν σε πολύ συγκεκριμένους πληθυσμούς για αυτό απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της πρωινής άσκησης στον γενικό πληθυσμό.

 

  1. Προετοιμάστε το μεσημεριανό σας

Η προσπάθεια προγραμματισμού και συσκευασίας του μεσημεριανού σας γεύματος μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος για να κάνετε καλύτερες επιλογές φαγητού και να αυξήσετε την απώλεια βάρους.

Μια μεγάλη μελέτη που περιελάβανε 40.554 άτομα διαπίστωσε ότι ο προγραμματισμός γευμάτων συνδέεται με καλύτερη ποιότητα διατροφής, περισσότερη ποικιλία και χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση σπιτικών γευμάτων πιο συχνά συσχετίστηκε με βελτιωμένη ποιότητα διατροφής και μειωμένο κίνδυνο υπερβολικού σωματικού λίπους.

Στην πραγματικότητα, εκείνοι που έτρωγαν σπιτικά γεύματα τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα είχαν 28% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν μόνο σπιτικά γεύματα τρεις φορές ή λιγότερο την εβδομάδα.

Προσπαθήστε να αφιερώσετε μερικές ώρες μία νύχτα την εβδομάδα για να σχεδιάσετε και να προετοιμάσετε τα γεύματά σας, ώστε το πρωί να τα έχετε έτοιμα.

 

  1. Να κοιμάστε περισσότερο

Το να κοιμηθείτε λίγο νωρίτερα ή να ξυπνήσετε λίγο αργότερα ώστε να συμπληρώσετε παραπάνω ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την απώλεια βάρους.

Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η στέρηση ύπνου μπορεί να σχετίζεται με αυξημένη όρεξη.

Μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι ο περιορισμός του ύπνου αύξησε την πείνα και την όρεξη, ειδικά για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και θερμίδες.

Η έλλειψη ύπνου έχει επίσης συνδεθεί με την αύξηση της πρόσληψης θερμίδων.

Σε μια μελέτη, 12 συμμετέχοντες κατανάλωναν κατά μέσο όρο 559 περισσότερες θερμίδες μετά από μόλις τέσσερις ώρες ύπνου, σε σύγκριση όταν κοιμήθηκαν για οκτώ ώρες.

Η καθιέρωση ενός υγιούς προγράμματος ύπνου είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της απώλειας βάρους, μαζί με το φαγητό και την άσκηση. Για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματά σας, στοχεύστε σε τουλάχιστον οκτώ ώρες ύπνου ανά βράδυ.

 

  1. Ξεκινήστε να παρακολουθείτε την πρόσληψη φαγητού

Το να κρατάτε ένα ημερολόγιο τροφίμων για να παρακολουθείτε τι τρώτε μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσετε την απώλεια βάρους.

Μία μελέτη παρακολούθησε την απώλεια βάρους σε 123 άτομα για ένα έτος και διαπίστωσε ότι το να σημειώνει κανείς τι τρώει συσχετίστηκε με μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που χρησιμοποιούσαν τακτικά ένα σύστημα παρακολούθησης για την διατροφή τους και την άσκηση τους έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν το έκαναν.

 

Συνοπτικά

Κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στις πρωινές σας συνήθειες μπορεί να είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε την απώλεια βάρους.

Για καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε να συνδυάσετε αυτές τις πρωινές συνήθειες με μια ολοκληρωμένη διατροφή και υγιεινό τρόπο ζωής.

 

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post